Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

21.06.2022

Огляд пропозицій від банків та фінансових компаній

З початку агресії РФ фінансовий ринок достатньо швидко переформатував свою стандартну діяльність. Оперативно прийняті рішення допомогли знизити ризики для кожного з учасників ринку фінансового сектору.  

Банки. Робота із поточною заборгованістю

З перших днів війни більшість банків оголосили про встановлення кредитних канікул для свої клієнтів строком від 30 до 90 днів, при цьому нарахування процентів за користування кредитними коштами не зупинялось майже у всіх банках окрім Укргазбанку.

Кредитні канікули – тимчасова відстрочка від сплати платежів за кредитом, передбачених кредитним договором. При цьому сума відстрочених платежів підлягає сплаті в повному обсязі.

Звертаємо увагу, що прийняття таких рішень це виключно право, а не обов’язок банківської установи, тому умови надання та строки визначаються кожним банком окремо.

Варто зазначити, що у більшості банків було скасовано нарахування щомісячних комісій,  а також на виконання прийнятих рішень державними органами, до позичальників не застосовуються санкції за невиконання або несвоєчасно виконання зобов’язань за договорами. Маємо на увазі пені і штрафи, передбачені основними договорами.

Через вторгнення російської федерації в Україну більше 53% українців втратили роботу, та відповідно, лишилися стабільного заробітку. Такі погіршення фінансового стану громадян впливає безпосередньо на  можливість останніх виконувати зобов’язання за кредитними договорами.

Для врегулювання питань простроченої заборгованості одним з дієвих інструментів є реструктуризація кредитів. Або погашення кредитів з певним дисконтом. Але за останні місяці масових пропозицій або програм для клієнтів не було. Питання реструктуризації кредитів розглядаються, але окремо по кожному клієнту.

Фінансові компанії

Фінансові компанії, на відміну від банків, про кредитні канікули не оголошували, але більшість з них, в тому числі і FinX на три місяці скасували нарахування відсотків за користування кредитними коштами. Як і в ситуації з банками, такі рішення та строки скасування нарахувань це право компаній, а не обов’язок.  Такі кроки були направлені на підтримку клієнтів, що обслуговували кредити увесь час з початку дії воєнного стану.

Так само як і банки, фінансові компанії, дотримуючись вимог законодавства скасували нарахування пені та штрафів для клієнтів, які були передбачені у вигляді санкцій за несвоєчасне виконання зобов’язань за кредитними договорами.

По суті такий варіант підтримки клієнтів став більш лояльним ніж у банківських структур.      

В цьому напрямку діяльності фінансові компанії також виявили більшу лояльність до своїх клієнтів.

Різними фінансовими компаніями пропонувалися різноманітні варіанти варіанти закриття кредиту при повному погашенні кредиту, а саме часткове та повне списання %, раніше нарахованих по кредитах. Такі програми діють і зараз в FinХ. Для того, щоб дізнатися, чи є саме для вас актуальна пропозиція для закриття кредиту можна звернутися за телефоном 067 555 76 01.

Також фінансовими компаніями активно проводилися реструктуризації  кредитів. Реструктуризація кредиту дозволяє зменшити навантаження на клієнта при обслуговуванні кредитної заборгованості.

Ми також пропонуємо нашим клієнтам програми реструктуризації, якщо ви наш клієнт і маєте труднощі з обслуговуванням кредиту, напишіть листа на нашу спеціальну поштову скриньку [email protected]

Огляд пропозицій від банків та фінансових компаній
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити