Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

21.04.2022

Проблемний кредит

Часто ви можете почути фразу «проблемний кредит». Сьогодні пропонуємо розібратися в тому, що це означає і як проблемному позичальнику закрити зобов'язання.

Почнемо з визначень, проблемний кредит — це кредит, за яким позичальник систематично не виконує умови кредитного договору.

Кредит потрапляє в категорію проблемних, при регулярному порушенні графіка платежів, зазначеного в договорі або виникненні обставин, що загрожують виконанню зобов'язань перед кредитодавцем.

Найчастіше причиною виникнення прострочення платежів є затримка виплат заробітної плати чи втрата роботи як єдиного джерела доходів позичальника.

Кредитодавці уважно стежать за платіжною дисципліною і у разі порушення термінів оплат можуть зв'язуватися із позичальником для з'ясування причин, через які виникла прострочена заборгованість.

Важливо розуміти, що у разі прострочення платежів за кредитом договором передбачено нарахування штрафних санкцій або пені.

Будь-який кредитор зацікавлений у добровільному поверненні коштів боржником, оскільки інакше може зазнати великих фінансових збитків. Найчастіше у кредитодавців є різні інструменти врегулювання прострочення, які пропонуються позичальнику.

Варіанти вирішення проблемної заборгованості

Залежно від ситуації є два варіанти врегулювання простроченої заборгованості:

  • Добровільний. У випадку, коли позичальник має намір виконувати зобов'язання за договором, але наразі зіткнувся з фінансовими складнощами, кредитори можуть запропонувати індивідуальний графік внесення платежів, а також комплекс заходів, спрямований на полегшення виплати боргу (списання частини заборгованості, реструктуризація, рефінансування). У такому варіанті співпраці виграють обидві сторони – позичальник із меншим фінансовим навантаженням виконує зобов'язання та його кредитна історія не стає негативною, а кредитор не зазнає збитків.
  • Примусовий. У разі ухилення позичальником від виконання зобов'язань, передбачених договором, кредитор може звернутися до суду із позовною заявою або продати кредитну справу колекторському агентству. У свою чергу, колектори для досягнення мети використовують більш жорсткі методи.

Для обох сторін найвигіднішим є перший варіант. Однак позичальники не завжди це розуміють і вважають за краще ховатися від кредиторів.

Хто може допомогти погасити проблемний кредит

Українські громадяни, які мають проблемні кредити, найчастіше звертаються за допомогою до:

  • фірм, що начебто спеціалізуються на допомозі боржникам;
  • банкам або іншим фінансовим установам за отриманням нової позики;
  • друзям чи родичам.

Ми вже писали про те, що на території нашої країни стали активно з'являтися компанії, які обіцяють позбавити проблемних кредитів та стерти інформацію про клієнта з бази МФО чи ​​інших баз. Нагадуємо, що це черговий вид шахрайства і після здійснення передоплати за такі сумнівні послуги ви можете залишитись із проблемним кредитом і без грошей. Радимо звертитатися до вашого кредитора і знаходити варіанти погашення заборгованості, інструментів достатньо.

Деякі фінансові організації та банки мають програми з перекредитування наявних заборгованостей. Має сенс оформити один кредит для погашення кількох у різних фінансових установах. Це чудова можливість позбутися боргів, знизити навантаження на обслуговування таких кредитів і навіть у деяких випадках покращити кредитну історію.

Ще один спосіб – зайняти необхідну суму у друзів чи родичів. Проте навіть найближчі люди часом побоюються позичати такі великі суми або ж просто не мають фінансової можливості допомогти.

Проблемний кредит
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити