Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

19.05.2022

Що таке тіло кредиту

Сьогодні ми вирішили поділитися з вами інформацією щодо поняття тіло кредиту, бо у щоденній роботі з нашими клієнтами ми пояснюємо визначення цього терміну. 

Тіло кредиту – це безпосередньо та сума коштів, які позичальник бере в борг у будь якій фінансовії установі – у банку чи МФО в борг.  

Що не входить в тіло кредиту

Давайте визначимо, що не входить до цього поняття, щоб уникати плутанини:

  • нараховані відсоткі за користування кредитом;
  • комісії за обслуговання кредиту та при погашенні кредиту, якщо такі комісії передбачені договором або надавачами послуг з переказу коштів;
  • пені і штрафи, передбачені договором за порушення зобов’язань;
  • додаткові витрати;

Розмір тіла кредиту ви можете дізнатися у кредитному договорі, або в особистому кабінеті.  

Через що може змінюватися розмір тіла кредиту

В залежності від виду форми погашення кредиту, залишок тіла кредита може змінюватися по різному. Існуюючі форми погашення кредиту: диференційована і аннуїтетна. Пропонуємо розглянути особливості кожної з них.

Диференційована форма погашення кредиту включає в себе зменшення тіла кредиту. Воно стає менше рівно на ту суму, яку позичальник вносить при черговій виплаті.

Аннуїтетний формат оплати (виплати рівними частинами) передбачає спочатку повернення відсотків за кредитування. Починаючи з 2-ї половини терміну, зменшується вже тіло кредиту.

 

Як виплачувати тіло кредиту без відсотків

У деяких випадках позичальник має право уникнути сплати відсотків, повертаючи при цьому лише основний борг. Це абсолютно легальні способи, які пропонують самі фінансові організації.

3 ситуації, коли це можливо:

  • погасивши тіло кредиту в період дії грейс-періоду;
  • при повному достроковому погашенні кредиту позичальник не сплачує відсотки за той, період, в якиий не буде користуватися кредитними коштами та які були передбачені графіком погашення кредиту;
  • безвідсоткове кредитування – доступне у деяких МФО, при першому зверненні, тобто клієнт повертає лише ту суму, яку отримав у борг.   
Що таке тіло кредиту
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити