Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

07.04.2024

Скільки кредитів може взяти одна людина?

Можемо констатувати, що кредитна система України досить добре розвинена та здатна задовольнити усі потреби вітчизняного позичальника. При цьому кредитування, як і будь-яка інша фінансова ніша, має свої правила та обмеження. Законні та негласні. У тому числі – ліміт щодо надання кредитів на одну персону. У даному матеріалі розглянемо питання максимально ретельно та з'ясуємо, скільки можна взяти кредитів на одну особу.

Чи існують обмеження щодо кількості кредитів?

На законодавчому рівні немає встановлених лімітів із кредитного навантаження на одну особу. Зі свого боку банки та фінансові компанії також не афішують жодних обмежень. Проте вони є.

Нескладно зрозуміти, що відповідь на запитання «скільки кредитів може взяти одна людина» є плаваючою – все вирішується в індивідуальному порядку і це залежить від певних факторів.

Що впливає на кількість позик, яку одна людина може оформити та виплачувати одночасно:

  • платоспроможність – найголовнішим фактором є співвідношення щомісячного доходу позичальника до загальної суми місячного кредитного навантаження (загальна сума платежів не повинна перевищувати 50% від рівня щомісячного доходу);
  • вік та статус – є категорії населення (студенти, пенсіонери, військові, безробітні, домогосподині, жінки в декреті і т.д.), яким у принципі важко взяти кредит через недостатнє покриття ризиків в очах кредитора, тим більше оформити другу чи третю позику;
  • кредитна історія – якщо у вас колись були проблеми з погашенням боргу, цей фактор буде ще 10 років впливати на можливість одночасно мати більше одного кредиту, навіть за умови покращення кредитної історії протягом даного терміну;
  • тип кредиту – за негласними правилами не можна брати більше однієї довгострокової позики на великі суми (таких, як автокредит чи іпотека), збільшення кредитного навантаження допускається лише по невеликим споживчим позичкам.

Звідси робимо простий висновок. Якщо у вас хороша кредитна історія, вік у діапазоні 25-55 років та ваш щомісячний дохід на 50% покриває передбачувану загальну суму виплат за позиками, максимальна кількість кредитів для вас нічим більше не обмежена.

Вік позичальника

Ще раз відзначимо такий важливий чинник, яким є вік позичальника. Банки взагалі неохоче надають позики молодим людям до 25 років, особливо студентам, які не працюють, а також пенсіонерам (клієнтам старше 65 років). З погляду кредитора ці вікові групи перебувають у зоні фінансової та іншої нестабільності, у зв'язку з чим їхнє кредитування (тим більше, видача додаткових позик) становить чималий ризик для фін. установи.

Скільки можна взяти кредитів у одному банку чи МФО?

В принципі скільки кредитів можна взяти одночасно, ми вже з'ясували. Офіційних обмежень щодо кількості споживчих позик немає. Ліміти (і те, негласні) існують лише за довгостроковими заставними кредитами.

Фінансові установи контролюють кредитне навантаження позичальника, насамперед відштовхуючись від рівня його платоспроможності. Плюс при розгляді заявки враховується статус платника, його вік, а також беруться до уваги параметри позички, що надається (тип договору, сума, термін погашення, наявність застави тощо)

Чи варто подавати заявки одночасно до кількох банків?

Чи можна подавати заявку на кредит до кількох банків? Небажано. Пояснимо чому. При поданні заявки цей факт фіксується в БКІ (бюро кредитних історій). Кредитор, зазвичай, перевіряє статус і статистику поведінки позичальника, зокрема він бачить частоту звернення клієнта з питань надання кредитів.

Одночасне подання заявки на отримання позики в кілька фін. установ можна трактувати по-різному. У тому числі розцінювати ситуацію як критичну для позичальника, що апріорі знижує до нього довіру.

Звідси висновок – кілька одночасних звернень до різних банків підвищує шанс отримати відмову і там, і там. Правильніше надсилати запит до одного обраного банку або МФО. А вже у разі відмови можна буде спробувати щастя в іншій організації, що кредитує.

Чи можна одночасно брати кредити у різних банках чи МФО?

Можна, ніяких обмежень тут не існує. Кожен кредитор оцінює позичальника з урахуванням його платоспроможності, кредитного статусу, віку, поточного фінансового навантаження та інших чинників.

Щодо кредитного навантаження. Для банку (тим більше МФО) немає значення, де саме оформляв позику позичальник. Установі важливо, щоб платоспроможність клієнта була достатньою для покриття щомісячного внеску з 50% запасом.

Звідси відповідь – так, можна брати кредити у різних фінустановах. Це не проблема. Особливо, якщо ви звертаєтеся до МФО з метою отримати онлайн позику на картку банку.

Як збільшити кредитний рейтинг та показники доходу?

Рейтинг і платоспроможність позичальника є чинниками, що визначають його шанси отримання додаткової позики. З показниками доходу все зрозуміло – шукаємо нову роботу, відкриваємо бізнес, рухаємося вперед, підвищуємо свою цінність в очах кредитора.

Кредитну історію можна дізнатися, надіславши запит до УБКІ. Якщо ваш статус погіршений, у зв'язку з чим вам відмовляють у наданні нових позик, єдиний спосіб виправити ситуацію – це оформлення онлайн-кредиту та своєчасна його виплата.

Як взяти кредит при досягненні ліміту?

Оскільки банки з обережністю надають нові позики боржникам із вже наявним кредитним навантаженням (один або кілька оформлених кредитів), при досягненні ліміту з банківських позик єдина можливість отримати гроші в борг – це мікрокредит від МФО.

Скільки кредитів може взяти одна людина?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити