Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

25.04.2024

Як позбутися боргів за кредитами у МФО?

Мікрокредит від МФО – відмінне рішення для тих, кому потрібен споживчий кредит, і хто готовий швидко у встановлені терміни погасити борг перед кредитором. Проблема в тому, що не вдається розрахувати свої сили. Ніхто не застрахований від втрати роботи, проблем зі здоров'ям, втрати майна та інших факторів, що у поєднанні з відсотковою ставкою у кілька сотень річних та стислими термінами погашення позики може призвести до затяжних прострочень та нагромадження великого боргу. У зв'язку з цим багато кого цікавить відповідь на запитання – чи можна позбутися кредитних боргів у МФО і як це зробити правильно.

Як дізнатися борги по мікропозикам?

Якщо ви не впевнені, що пам'ятаєте свої борги, можна зробити запит у відповідні інстанції. Тобто звернутися до свого кредитора (або кредиторів, якщо їх кілька) із проханням надати виписку за кредитами.

Але найкраще надіслати запит до Українського бюро кредитних історій (УБКІ). Це найбільш повна база КІ в Україні, у якій міститься вся статистика відносин між кредиторами та позичальниками в нашій країні за останні 10 років.

Запит можна оформити онлайн (1 раз на рік – безкоштовно, повторно – згідно з тарифом БКІ). Сам звіт містить всю інформацію щодо позичальника, його кредитну статистику, зокрема покаже поточні борги.

Чи можна позбутися кредиту, якщо нічим платити

Отримати грошовий борг нескладно, так само як і погіршити ситуацію, ігноруючи своєчасність внесення платежів. А ось вибратися з боргової ями – завдання найважче. Однак, немає нічого неможливого.

Що можна зробити для того, щоб позбутися кредиту:

  • знизити динаміку збільшення боргу (мінімізувати щоденні витрати, наскільки можна – погасити дрібні заборгованості);
  • контактувати з представниками кредитора (мало кому приємно це усвідомлювати, але слід пам'ятати – боржник саме ви, і ступінь подальшої довіри до вас залежить навіть від вашої контактності);
  • намагатися вносити платежі за кредитом за першої ж можливості (погашення боргу відтепер – пріоритет, усі інші витрати грошей – вторинні).

У пошуках варіантів, як позбутися кредиту, не варто впадати в крайнощі, вестися на пропозиції шахраїв в інтернеті «списати борг» і т.п. Подібна «співпраця» здатна лише погіршити ситуацію. Для вирішення цієї проблеми є більш законні методи.

Чи можна позбутися кредиту, не порушуючи закон?

Цілком. Є кілька ситуацій, коли боржник може розраховувати на списання боргу (частково чи повністю) у судовому порядку. Це можна зробити відповідно до Кодексу України щодо процедури банкрутства, а також за підсумками медико-соціальної експертизи, якщо вдасться підтвердити втрату позичальником працездатності.

Чи можна позбутися кредиту після підписання електронного договору?

Можна. Але в тому ж порядку, як і у випадку із звичайним договором. Відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги», угода, підписана електронно-цифровим підписом, має ту саму юридичну силу, що й підписаний вами паперовий аналог.

Хто може розраховувати на списання боргів по мікропозиках

Є лише кілька варіантів, як позбутися мікропозик на законних підставах. Ці ситуації регламентуються правовими нормами, відповідно до яких можна списати всі борги за кредитами і не лише.

Способи як законно позбутися кредитів:

  • втрата працездатності (інвалідність 1-ї та 2-ї груп) – потрібно пройти медичну експертизу та отримати відповідний статус;
  • банкрутство – можна ініціювати, якщо сума боргу 30 разів перевищує розмір мінімальної ЗП, а також якщо в ході перевірки встановлено, що позичальник не має майнових прав та інших коштів на погашення боргу.

ВАЖЛИВО! Такий підхід доречний лише за втрати працездатності. При оформленні банкрутства боржнику доведеться сплачувати всі судові витрати, включаючи послуги арбітражного керуючого (загальна сума стартуватиме від 35 тис. грн.). Так що в більшості випадків це не найкраще рішення, як позбутися боргів у МФО.

Чи можна позбутися кредиту, змінивши прізвище?

У пошуках варіантів, як позбутися онлайн кредиту, деякі заповзятливі громадяни розглядають питання зі зміною прізвища. Справді, БКІ формують свою статистику щодо ПІБ позичальника. Але!

Якщо з'ясується, що людина, маючи заборгованість та погану КІ, взяла нову позику під іншим прізвищем, згідно зі ст. 190 Кримінального кодексу йому світить штраф у розмірі 50 неоподатковуваних прожиткових мінімумів або виправні роботи до 2 років або обмеження волі до 3 років.

Кредитори не такі дурні, як багатьом хотілося б. Ніхто ще не скасовував звіряння даних за паспортом боржника. Тож… зміна прізвища – точно не найкращий спосіб, як швидко позбутися боргів та кредитів.

Що робити, якщо нема чим платити кредит?

Крім вищезгаданих варіантів з банкрутством, непрацездатністю та іншими махінаціями, є цілком робочі способи розібратися зі своїми кредитами. Давайте розглянемо варіанти, як правильно позбутися боргів.

Скористатися пролонгацією кредиту

Пролонгація означає продовження терміну дії кредитного договору. Основні цілі тут - надати позичальнику час, необхідний для приведення своїх справ у порядок, а також не допустити нових прострочень та збільшення боргу.

Звернутися до банку за рефінансуванням

Рефінансування – це видача нової позики для погашення поточного боргу. Даний метод можна вважати одним із кращих варіантів, як позбутися кредитних боргів за рахунок нових позикових коштів. Більше інформації про пролонгацію та рефінансування – у відповідній статті.

Реструктуризація

У поодиноких випадках банк може погодитися на реструктуризацію кредиту. Якщо рівень доходу клієнта не дозволяє йому погасити позику, при цьому він не має майнових прав та інших джерел повернути гроші, банк може піти на компроміс та скоригувати умови кредитного договору. Щодо МФО, реструктуризація позики – рідкісна практика для кредитних організацій. І навряд чи це варіант, як позбутися мікрокредитів.

Зайняти грошей в іншому місці та погасити борг у МФО

Інша справа – рефінансування. Шукайте, як можна позбавитися кредитних боргів без погіршення кредитного рейтингу? Оформляйте мікрокредит від МФО. Онлайн кредит на картку банку – чудовий спосіб розібратися з боргами без перспективи погіршити свій кредитний статус (що неминуче у випадку з тим самим банкрутством та іншими подібними маніпуляціями).

Як позбутися боргів за кредитами у МФО?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити