Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

19.11.2021

Як користуватись Webmoney в Україні

В Україні із 24 травня 2018 року сервіс WebMoney знаходиться під забороною. Але якщо виникає питання, як користуватись вебмані в Україні після введення санкцій, не варто переживати, кмітливі користувачі мережі давно знайшли способи обходу блокування.

WebMoney – електронна система розрахунків WM Transfer Ltd, створена ще 1998 року у Росії. Внутрішня одиниця розрахунків – WM. Кожен зареєстрований учасник системи отримує особистий ідентифікатор WMID. Користувач одночасно може мати кілька гаманців у різній валюті, які об'єднані у єдине сховище – Keeper. Найбільшим попитом Вебмані має серед людей, які звикли заробляти віддалено, фрілансерів.

Також ми хочемо нагадати, що ви завжди можете взяти кредит онлайн на картку у нас в компанії. Для цього достатньо лише залишити заявку на сайті!

Чи можна користуватися Вебмані в Україні

Хоча Webmoney і знаходиться офіційно під забороною, все ж таки обхід блокування вебмані в Україні існує.

На практиці використовуються 2 способи:

  1. Вхід через проксі-сервер, який має дозволену IP-адресу. Спосіб робочий, але потрібно відповідально підійти до вибору проксі, використовувати лише перевірений ресурс. Оскільки застосування ненадійного проксі може обернутися передачею особистих даних третім особам.
  2. Встановлення розширення VPN. Найбезпечніший спосіб. Не існує ризику передачі персональних даних третім особам.  

Тому, якщо виникає питання, що робити із вебмані в Україні, потрібно просто встановити відповідний VPN і продовжувати користуватися електронною системою розрахунків у звичному режимі.

Інструкція з обходу блокування

Докладніше обхід блокування Вебмані із використанням VPN виглядає наступним чином:

  1. Якщо вхід на сайт Вебмані здійснюється через браузер Google Chrome із ПК, то рекомендується поставити розширення Browsec або Zenmate. Завантажити їх можна із магазину Google Chrome. Як тільки інсталяція буде завершена, то у верхньому правому куті браузера з'явиться сірий значок. Потрібно натиснути на нього і вибрати зі списку будь-яку країну, після чого підтвердити вибір (натиснути Ок). Доступ до сайту Вебмані буде дозволено. 
  2. Якщо звичніше працювати у браузері Opera, то у цьому випадку завдання спрощується. Оскільки браузер вже оснащений вбудованим розширенням. У розділі налаштувань потрібно просто вибрати пункт Безпека та відзначити галочкою віконце Увімкнути VPN. Але якщо як антивірусне ПЗ встановлено Avast – цей варіант не спрацює.
  3. При використанні для роботи мобільного гаджета потрібно поставити на пристрій програму WebMoney Keeper WinPro. Із функцією VPN чудово впорається HideMy.name.

Важливо розуміти, що VPN, що використовується для входу до соціальних мереж типу Однокласників або ВКонтакте, часто не підходить для входу на сайт Webmoney. Тому потрібно бути готовим до того, що доведеться шукати інших варіантів розширень. 

Як відкрити рахунок у 2021 році

Із запровадженням законодавчих обмежень багатьом користувачам залишається незрозумілим, як створити вебмані гаманець в Україні. Але, по суті, порядок реєстрації та проведення операцій залишився незмінним.

Детальна інструкція відкриття рахунку через сервіс Вебмані складається із наступних кроків:

  1. Зайти на офіційний сайт компанії Вебмані, натиснути кнопку Реєстрація.
  2. Вказати країну, актуальний номер мобільного телефону, через який проводитимуться всі операції.
  3. Введіть код, який прийде у вигляді смс на мобільний телефон.
  4. Далі система автоматично перевіряє вказаний номер телефону на наявність більш ранньої реєстрації. 
  5. Якщо підтверджено, що це перша реєстрація клієнта, система перенаправляє на сторінку введення пароля. Потрібно буде вигадати пароль входу і підтвердити його. 
  6. Після успішної авторизації клієнту присвоюється WMID (номер облікового запису) та початковий рівень атестату – Псевдонім.

Тепер користувач може створювати у системі електронні гаманці у різних валютах, проводити різні платіжні операції. 

Важливо, що система електронних платежів має фінансові обмеження залежно від цього, яким атестатом володіє користувач. Чим вище буде рівень атестації клієнта, тим більше будуть ліміти на виведення грошових коштів із гаманців, їх поповнення, розширюються й інші можливості.

Не варто плутати поняття електронного гаманця та Кіпера. Кіпер – це спосіб доступу та управління обліковим записом клієнта.

Для зручності роботи з електронними грошима клієнт може одночасно мати кілька гаманців у різних валютах.

Створюємо ВМР гаманець

До введення обмежень українці могли поповнювати та виводити кошти із гривневих гаманців Вебмані. Із запровадженням санкцій гроші на гривневих рахунках заблокували.

Тому українці, у яких залишилися гроші на електронних гаманцях WMU, зможуть забрати гривні, скориставшись послугами електронних обмінників. 

Для продовження використання сервісу Вебмані варто подбати про наявність гаманців в інших валютах. 

Щоб роз'яснити, як створити гаманець в Україні, пропонуємо ознайомитися із наступною інструкцією:

  1. Зайти на офіційний сайт компанії, пройти процес авторизації у системі із введенням актуального логіну та паролю.
  2. На телефон прийде смс із кодом, який потрібно буде ввести у відповідне поле.
  3. Для створення гаманця рубля потрібно натиснути на знак плюс на головній сторінці. Клікнути опцію Додати гаманець та вибрати WMR. 
  4. Далі потрібно уважно ознайомитися із користувальницькою угодою системи. Якщо заперечень немає, прийняти умови, натиснувши на галочку. Натисніть кнопку Продовжити.
  5. З'явиться повідомлення про успішну реєстрацію.

За бажання користувач може відразу встановити ліміти на проведення операцій або залишити ці поля порожніми.

Важливо знати, що у гаманці WMR можуть зберігатися лише рублі. Якщо потрібно провести покупку у доларах, але сплатити із рублевого гаманця, то сума оплати просто конвертується із рублів у долари за внутрішнім курсом системи. Поточний курс конвертації завжди вказується ще до здійснення операції.

Створюємо WMZ гаманець

Якщо WMR або будь-який інший валютний гаманець вже є, то як зробити WMZ-гаманець,питань не виникне.  

Після успішної авторизації на сайті Вебмані заходимо у меню Фінанси та натискаємо плюс. Вибираємо пункт Створити гаманець. Із запропонованого списку потрібно вибрати WMZ і прийняти умови користувальницької угоди.

Доларовому гаманцю, як і будь-якому іншому, надається унікальний номер із 12 цифр. Створення гаманця успішно завершено.

Тепер можна поповнювати, виводити гроші на картку, отримувати перекази та проводити інші операції.

За допомогою електронних обмінників кошти із гаманців за вигідним курсом вийде виводити на будь-яку картку Visa/MasterCard.

Картка, на яку буде здійснюватись виведення грошей, повинна бути обов'язково прив'язана до облікового запису користувача.  

Висновок

Навіть із введенням обмежень на використання сервісу Вебмані в Україні продовжувати користуватися системою електронних грошей цілком можливо, просто встановивши відповідне розширення VPN на свій пристрій. Інтерфейс сайту Вебмані зручний і нескладний, тому зареєструватися у системі, створити валютний гаманець вийде всього за кілька кліків.

Як користуватись Webmoney в Україні
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити