Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

22.05.2023

Як переказати гроші з Польщі в Україну?

На початок 2023 року у Польщі проживає понад 2 млн. українців. І цілком очевидно, що в майбутньому ця цифра лише збільшуватиметься. Наші співвітчизники успішно працюють у цій дружній нам країні, багато хто там прижився і не поспішає повертатися. При цьому практично у кожного в Україні залишилися родичі й необхідність їхньої матеріальної підтримки в такий непростий час ніхто не скасовував. Звідси постає питання, як переслати гроші з Польщі в Україну.

Банківський переказ грошей з Польщі до України — порівняння умов

Переказ грошей з Польщі в Україну краще за все здійснювати за допомогою сучасних платіжних засобів, які пропонують відповідні сервіси та онлайн-ресурси.

Слід пам'ятати, що згідно із законодавством країн ЄС, іноземець, який тимчасово проживає без громадянства в європейській країні, може вивезти з собою лише обмежену грошову суму.

У зв'язку з цим краще користуватися спеціальними платіжними системами, за допомогою яких можна здійснювати перекази з Польщі в Україну без обмежень (або майже без них).

Класичним прикладом, як вигідно переказати гроші з Польщі в Україну, є послуга Zlotówka від українського Кредобанку.

Переказ грошей через Kredobank — послуга «Zlotówka»

Одним із небагатьох українських банків, представлених у Польщі, є Kredobank. Поруч з іншим він пропонує послугу, яку називають «Zlotówka». Вона забезпечує найвигідніший переказ грошей з Польщі в Україну.

Серед плюсів цієї послуги:

  • швидкий переказ грошей з Польщі до України без конвертації (за наявності розрахункового рахунку та картки);
  • сума переказу без обмежень;
  • безкоштовне зняття коштів через касу;
  • невелика комісія.

Мінуси системи:

  • маленька мережа відділень Kredobank (є не у всіх польських містах);
  • під час зняття через банкомат потрібно сплатити комісію;
  • зняти гроші з банкомату можна лише у гривнях, при цьому курс конвертації гірший за ринковий.

Для проведення транзакцій достатньо відкрити 2 рахунки: один у польському відділенні, інший – в Україні. Обидва рахунки бажано відкривати у злотих. Загалом це чудове рішення як переказати готівку з Польщі в Україну для всіх, хто офіційно працевлаштований у цій країні.

П.С. Навіть якщо у вас немає розрахункового рахунку в Kredobank, переказати гроші з Польщі до України можна через відділення банку. Для цього достатньо написати заяву про переказ коштів на р/р отримувача. Після того, як гроші будуть зараховані, відправник отримає відповідне СМС-повідомлення.

Сервіси міжнародних переказів грошей — порівняння умов

Відповідаючи на запитання, як переказати гроші з Польщі в Україну найзручнішим способом, слід враховувати 3 фактори – як часто планується здійснювати перекази, в якій валюті це відбуватиметься і наскільки оперативною має бути транзакція.

Якщо ви офіційно працевлаштовані та отримуєте зарплатню на картку банку, послуга Zlotówka та система міжнародних переказів SWIFT – найкращий спосіб переказу грошей з Польщі в Україну. Якщо необхідно максимально швидко відправити гроші в разовому порядку, можна користуватися іншими сервісами.

Існує чимало платіжних систем, які обслуговують грошові перекази з Польщі до України. Усі вони використовують схожі принципи роботи, проте мають свої особливості (умови, ліміти, покриття, оперативність, комісія тощо).

MoneyGram

Якщо ви шукайте, як переказати гроші з Польщі в Україну без карти максимально швидко, міжнародна система переказів MoneyGram стане справжньою знахідкою. Це одне із найпопулярніших рішень на ринку.

Що можна сказати про MoneyGram:

  • широке географічне покриття (близько 200 країн);
  • переказ здійснюється лише готівкою після створення заявки у відділенні MoneyGram;
  • здійснюючи MoneyGram переказ з Польщі до України, у заявці слід зазначити повне ім'я відправника, реквізити отримувача, суму переказу, після отримання чека повідомити одержувачеві 8-значний контрольний код;
  • розмір комісії залежить від країни відправлення та валюти (зазвичай десь близько 2-2,5%, найвигідніше відправляти в доларах);
  • кошти переказуються на р/р у банку або на віртуальний гаманець одержувача.

Сервіс MoneyGram більшою мірою підходить тим, кого цікавить швидке відправлення грошей із Польщі до України на періодичній (нерегулярній) основі.

Paysend

Якщо ви користуєтесь системою грошових переказів Paysend, вас навряд чи турбує питання, скільки триває переказ грошей з Польщі в Україну. Усі операції в межах даного сервісу відбуваються практично миттєво.

Особливості переказів Пайсенд з Польщі до України та в інших країнах:

  • охоплює понад 140 країн та понад 45 національних валют;
  • забезпечує миттєві перекази на картку одержувача;
  • комісія за послугу завжди фіксована;
  • для переказу Paysend з Польщі в Україну достатньо вказати телефон та реквізити картки отримувача;
  • чесна конвертація за міжбанківським ринковим курсом;
  • ліміт грошового переказу – до 1 тис. євро;
  • отримати кошти можна лише у національній валюті країни одержувача.

Для того, щоб на регулярній основі здійснювати швидкі перекази з Польщі в Україну через Paysend, потрібно створити рахунок на онлайн сервісі компанії, налаштувати умови переказу та здійснити першу транзакцію. Єдиний істотний недолік системи – обмеженість максимальної суми.

TransferGo

Платіжна онлайн система TransferGo відома тим, що дозволяє здійснювати переказ грошей з Польщі в Україну без комісії (але із затримкою до 3-х днів).

Серед особливостей сервісу:

  • працює у більш ніж 70 країнах світу;
  • якщо час терпить, можна здійснити транзакцію безкоштовно;
  • також можливим є швидкий онлайн переказ грошей з Польщі в Україну (платна послуга, транзакція здійснюється протягом 2-х хвилин);
  • процедура відбувається онлайн на сайті TransferGo (для оформлення потрібно вказати суму та бажаний термін проведення транзакції, а також реквізити одержувача та мету переказу);
  • гроші поступають на польський рахунок у злотих, з якого вони потім переказуються на картку отримувача у гривнях;
  • курс конвертації ринковий;
  • комісія, зазвичай, невелика.

Платіжна система TransferGo – чудовий приклад того, що є дієві додатки для переказу грошей з Польщі в Україну із можливістю безкоштовного користування послугами сервісу. Єдиний недолік – отримання грошей лише у гривнях.

Western Union

Всесвітньо відомий бренд, міжнародна система термінових грошових переказів Western Union – одне з найкращих рішень, як надіслати гроші з Польщі до України. Зробити це можна як самостійно онлайн, так і у відділенні банку/WU.

Як працює система Western Union:

  • покриття включає понад 200 країн;
  • кошти переказуються дуже швидко, у тому числі є платна послуга «гроші за хвилину»;
  • конвертація здійснюється за внутрішнім курсом сервісу (близько 2%);
  • комісія Вестерн Юніон із Польщі до України – близько 4%;
  • ліміт грошових переказів – близько 4 тис. євро.

Для проведення транзакцій онлайн необхідно зареєструватися на сайті WU, заповнити платіжні реквізити, вказати дані одержувача, після підтвердження оплати повідомити йому контрольний код. Тарифи Вестерн Юніон із Польщі в Україну досить високі, при цьому гроші надходять на картку отримувача майже миттєво.

Wise (TransferWise)

Відносно молодий платіжний сервіс, при цьому вже визнаний одним із найкращих у своїй ніші, оскільки забезпечує швидкий переказ валюти з Польщі в Україну, зокрема на дуже вигідних умовах.

На що здатен TransferWise:

  • сервіс має велике географічне покриття та є доступним у понад 70 країнах світу;
  • забезпечує швидке зарахування коштів (зазвичай протягом 2-х хвилин);
  • завжди вигідний курс конвертації, нормальна комісія, банківський рівень безпеки.

З TransferWise питання, скільки йде переказ з Польщі в Україну, буде знято з порядку денного. Сервіс працює дуже швидко, при цьому гарантує вигідні умови співпраці. Комісія залежить від суми переказу (що більша сума, тим менша комісія).

Easy Send

Шукаєте простий, швидкий та інтуїтивно зрозумілий сервіс для міжнародних грошових переказів? Платіжна система Easy Send – саме те, що вам потрібно. З цією службою не доведеться замислюватись, скільки йдуть гроші з Польщі до України.

Отримувач має змогу перевести в готівку переказ вже через 5-10 хвилин після транзакції. Сам по собі ресурс дуже зручний, до того ж пропонує власну програму для мобільних пристроїв. Кожен охочий може оформити переказ грошей швидко, надійно та без сторонньої допомоги.

Міжнародна SWIFT – система

Міжбанківська платіжна система SWIFT – безперечно, є найкращим варіантом, як переказати долари з Польщі до України. Система орієнтована на великі нетермінові фінансові транзакції. Зазвичай SWIFT переказ з Польщі в Україну займає від 3-х до 5-ти днів.

Це гарне рішення для співробітників кваліфікованих професій, офіційно працевлаштованих у польських компаніях, які отримують високу зарплату на картку банку та мають на меті здійснювати регулярні перекази в Україну.

Як переказати гроші з Польщі в Україну?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити