0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

18.06.2024

Як дізнатися залишок за кредитом?

Кожен позичальник має розуміти одну просту річ. Взявши кредит, головним обов'язком боржника є своєчасне погашення позики без прострочень. Іноді, за потреби точно зорієнтуватися в ситуації, може знадобитися перевірити заборгованість за кредитом. Сьогодні існує безліч можливостей перевірки боргу. У тому числі це можна зробити онлайн, отримавши всю необхідну інформацію щодо суми заборгованості, а також дізнатися скільки залишилося платити за кредитом.

Заборгованість за банківським кредитом

Як дізнатися суму заборгованості за кредитом у банку? Сучасний інтернет-банкінг зробив управління платіжними інструментами (а також кредитними рахунками) максимально простим завданням.
Клієнт-банк – чудовий варіант, як дізнатися, скільки кредиту залишилося на карті. Деякі фінансові установи (наприклад, ПриватБанк та Ощадбанк) дозволяють зайти у банкінг із будь-якого пристрою (ПК, ноутбук, смартфон).
Також можна перевірити кредит за номером договору (ймовірно, для ідентифікації знадобляться інші ваші дані – ПІБ, дата народження, телефон) через номер гарячої лінії, а також через термінал або у відділенні банку.

Переглянути борг через мобільний банк

У більшості випадків перевірка боргу через інтернет-банкінг здійснюється за допомогою мобільних програм. Майже всі відомі кредитори мають власний мобільний банк, розроблений для зручності взаємодії з клієнтом.
Кожен банківський мобільний додаток унікальний – має свій власний функціонал, інтерфейс та юзабіліті. При цьому немає сенсу деталізувати, як перевірити залишок за кредитом.
У тих же популярних Приват24 або Ощад24/7 це робиться трохи по-різному, але, як правило, процедура інтуїтивно зрозуміла і не потребує додаткового інструктажу.

Заборгованість з мікрокредиту

Зазвичай, мікрофінансові організації (МФО) не мають мобільних додатків. Перевірка заборгованості за кредитами здійснюється через «Особистий кабінет» на сайті МФО або в офісі кредитної компанії.

Особистий кабінет мікрофінансової організації

Як і у випадку з інтернет-банкінгом, робота в «Особистому кабінеті» від різних МФО може відрізнятись. При цьому принцип перегляду інформації є ідентичним. Борг за кредитом можна побачити у відповідному пункті меню – «Стан кредиту», «Інформація по кредиту», «Історія кредитів» тощо.

Дізнатись про заборгованість по кредиту онлайн через інтернет

З'ясувати борг за кредитом можна як у режимі он-лайн, так і при відвідуванні офісу кредитора. Не секрет, що сьогодні більшість клієнтів фін. установ віддають перевагу онлайн послугам.

Варіантів, як перевірити залишок кредиту через інтернет, лише кілька:

  • мобільний банкінг (для банку);
  • власний кабінет (для МФО);
  • бюро кредитних історій (БКІ).

Якщо у випадку з банком та МФО боржник є клієнтом кредитора і там все просто, то БКІ виступають нейтральною стороною. Це приватні бази, які містять інформацію про кредитні відносини, у тому числі вони надають дані щодо позичальників, їх кредитного рейтингу (можна дізнатися ступінь благонадійності, платоспроможності та ін. параметри платника) та поточних боргів.

Дізнатись залишок кредиту за номером договору

У більшості випадків для роботи через особистий кабінет або банкінг (зокрема, для перевірки даних щодо кредитних залишків), потрібна інформація щодо позики (номер договору, ПІБ позичальника, контакти тощо).
Найважливішим ідентифікатором є номер договору. Цю інформацію можна отримати у самому банкінгу, а також вона міститься у паперовій кредитній угоді. Знаючи реквізити угоди, можна дізнатися про залишок за кредитом за номером договору.
Тут не важливо, який спосіб обрано для перевірки заборгованості. В особистому кабінеті, в банкінгу, при особистому контакті з менеджером, під час дзвінка або через СМС – скрізь будуть потрібні реквізити кредитного договору.

Перевірити борги за кредитами через БКІ

Найчастіше до БКІ звертаються за необхідності перевірки кредитної історії (яка в тому числі містить загальні дані про поточну заборгованість), а не детальну інформацію щодо грошових позик.
Для цього потрібно:

  • пройти реєстрацію на сайті МФО;
  • сформувати запит на вибірку (щорічно безкоштовно, далі – 90 грн. за запит);
  • отримати довідку на email.

Вибірка з БКІ - не найкращий спосіб дізнатися, скільки ще платити кредит і яка сума боргу. Але якщо вам потрібно перевірити свій кредитний статус та отримати загальну інформацію щодо кредитів – це те, що вам потрібно.

Надіслати запит через SMS повідомлення

Ще один варіант, як дізнатися залишок кредиту за номером договору – це запит із SMS-повідомленням (SMS-банкінг). Найчастіше послуга є платною, хоча це залежить від банку. Для оформлення запиту буде потрібно знову-таки номер договору + можливо ще якісь відомості про вас.

Зв'язатися зі службою підтримки кредитора за телефоном

Практично у кожному банку є служба підтримки (гаряча телефонна лінія). Клієнт може зателефонувати за відповідним номером і дізнатися про заборгованість за кредитом, повідомивши потрібні для ідентифікації дані.

Дізнатися свою заборгованість на прізвище та ІПН

Крім реквізитів кредитного договору, для перевірки залишку за позикою може знадобитися така інформація як ПІБ позичальника, а також його паспортні дані та ІПН. Якщо ви збираєтеся звернутися до відділення МФО з проханням перевірити поточну заборгованість, ймовірно, ці дані вам знадобляться.

Як дізнатися залишок за кредитом?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.882,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити