Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

12.03.2024

Все про верифікацію банківської картки

Оскільки банківська картка є засобом зберігання безготівкових коштів, щоб уникнути несанкціонованого доступу до неї, всі банки-емітенти розробляють механізми захисту персональних даних, в основі яких лежить персоналізація, що підтверджує належність платіжного інструменту конкретній особі. У деяких випадках власник (утримувач) картки повинен підтвердити її приналежність до своєї персони. Ця перевірка має назву – верифікація карти.

Навіщо потрібна верифікація банківської картки?

Що таке верифікація картки? Верифікація є технічним способом перевірки картки на її приналежність власнику і необхідна для здійснення деяких інтернет-операцій, зокрема отримання онлайн кредиту.
Основні завдання верифікації:

  • перевірка приналежності банківської картки особі, яка заявляє про це з метою здійснення онлайн-платежу або іншої операції з використанням цього платіжного інструменту;
  • підтвердження того, що саме власник картки є ініціатором операції (тобто дана дія санкціонована ним та здійснюється за згодою власника та від його імені).

Найчастіше перевірка проходить успішно. Невдала верифікація означає розбіжність реквізитів карти та зазначених користувачем даних. У такому разі система не надасть доступу до платіжного інструменту та проведення операції буде неможливим.

Кроки верифікації банківської картки

Тепер розглянемо як зробити верифікацію карти покроково. З технічної точки зору перевірка власності платіжного засобу її власнику досить проста.
Варіант 1-й
При спробі здійснення платежу сервіс запропонує перевірку (ви побачите форму з полями для введення реквізитів картки).
Після введення реквізитів та надсилання запиту, на мобільний телефон, прив'язаний до платіжного інструменту, прийде SMS з верифікаційним кодом (4-6 цифр).
Слід ввести цей код у поле, відправити, після чого верифікацію буде завершено і вам або буде надано доступ до проведення операції рахунок коштів на карті, або відмовлено, якщо в ході перевірки виявлено нестикування.
Варіант 2-й
Розглянемо, як верифікувати карту банку для її прив'язки до віртуального гаманця. Система може вимагати наявність на балансі невеликої суми грошей (1-2 долари). Під час верифікації сервіс заблокує цю суму, після чого буде отримано одноразовий код для затвердження підписки.

Номер картки

Номер картки є базовим її реквізитом і обов'язково вказується під час верифікації. Як і будь-яку конфіденційну інформацію, номер карткового рахунку небажано повідомляти будь-кому без нагальної потреби. Хоча сам по собі він не містить даних, що дозволяють отримати доступ до платіжного інструменту дистанційно або якось ще.

Термін дії карти

Термін дії банківської картки також є важливим реквізитом і вказується під час верифікаційної перевірки. При цьому для переказу грошей між розрахунковими рахунками достатньо знати лише номер. Термін дії потрібен лише для верифікації. Якщо хтось просить у вас цю інформацію поза цією процедурою, ділитися нею не варто.

CVV код (3 цифри на звороті)

Ще один важливий реквізит, який ІНОДІ може знадобитися для здійснення платіжної операції на НАДІЙНОМУ та ПЕРЕВІРЕНОМУ сервісі. Важливо те, що для верифікації картки потрібні всі три реквізити – номер, термін та CVV код. Отже, для отримання доступу до картки шахраям також потрібен повний набір цих даних. Тому не варто вказувати CVV код на сумнівних ресурсах, оскільки за наявності інших реквізитів у шахраїв буде повний карт-бланш на здійснення махінацій із вашою банківською карткою.

Чому карта не проходить верифікацію - можливі причини

Іноді так відбувається, що карта не проходить верифікацію. Зазвичай тому банальні помилки під час введення даних, іноді – якісь обмеження, пов'язані з самим платіжним засобом.

Які помилки можуть виникнути під час верифікації картки?

Причин насправді не так багато. Найчастіше верифікація проходить успішно, якщо ви особисто здійснюєте цю дію. Але якщо щось пішло не так, виною тому одна з наведених нижче ситуацій.
Основні причини, чому не вдається верифікувати картку:

  • на балансі недостатньо коштів для бронювання;
  • термін дії платіжного засобу минув;
  • у налаштуваннях картки активний ліміт на здійснення платежів в інтернет-магазинах;
  • при введенні реквізитів вами було допущено помилку.

Методи вирішення проблеми прямо пропорційні до причин. Якщо метою верифікації є прив'язка картки до віртуального гаманця, слід поповнити баланс на необхідну суму. Бракує ліміту? Це не складно скоригувати у налаштуваннях клієнт-банку. Також рекомендується повторити введення даних по карті (можливо ви припустилися помилки при першій спробі).

Які привілеї надає верифікація картки?

Метод верифікації робить безпечним проведення платіжних та реєстраційних операцій в інтернет-просторі з використанням картки банку. Зокрема, дана процедура уберігає від телефонного фішингу, жертвою якого іноді стають недосвідчені користувачі.
Завдяки верифікації даних можна набагато швидше отримати «зелене світло» на здійснення інтернет-операцій від веб-сервісу, у тому числі отримати швидкий та зручний онлайн кредит від МФО.

Чому процедура верифікації є обов'язковою для отримання коштів у МФО?

Тепер зрозуміло, як працює верифікація банківської картки, що це таке і для чого застосовується ця процедура. У деяких користувачів виникає питання, навіщо здійснюється перевірка даних під час подання заявки на отримання кредиту до МФО.
Верифікація потрібна для запобігання махінаціям з несанкціонованим оформленням кредиту на ім'я власника картки. Успішна перевірка підтверджує, що бажання отримати позику ініційоване особисто власником картки, а не кимось іншим (шахраєм).
Отримавши заявку від потенційного клієнта, МФО перевіряє його особисті дані, а також верифікує картку банку, вказану позичальником під час реєстрації. Система зіставляє отриману інформацію з базою даних, у результаті встановлюється належність (або зворотне) платіжного інструмента здобувачу кредиту.

Все про верифікацію банківської картки
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити