Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

08.03.2024

Що насправді означає 8️ березня?

Перш за все, ми хочемо привітати усіх жінок з Міжнародним жіночим днем! Бажаємо всім гідної оплати праці, рівних можливостей, поваги та необмеженої свободи вибору.

Сьогодні кожна жінка може обрати для себе де здобувати вищу освіту, де працювати, за кого віддати свій голос, отримати водійські права, піти служити у Збройних силах, та взагалі будувати кар’єру бізнесвумен — більшість з цих можливостей сьогодні сприймається як даність, але так було не завжди. За кожною можливістю стоїть довга боротьба сильних жінок за свої права та рівноправність. Давайте поглинемось у історію, з чого усе починалось.

Рух за рівноправність почав розвиватись в Україні паралельно зі світовим в кінці XIX початку XX століття. Початок феміністичного руху ініціювала письменниця й громадська діячка Наталія Кобринська, яка започаткувала 1884 року у Івано-Франківську. Разом з Оленою Пчілкою видавали літературний альманах для жінок, який насамперед мав головну мету це повисити освіченість жінок.

Розповідаючи про емансипацію жінок в Україні, дуже важливо сказати про вклад колежанки Кобринської, мати видатної поетеси Лесі Українки – це письменниця, публіцистка, громадська діячка, член-кореспондент Всеукраїнської академії наук Ольга Косач(Олена Пчілка). Разом виступали за свободу жінок, за право мати доступ до вищої освіти. Косач також очолювала редакцію "Рідний край". Згодом Олена Пчілка перевезла часопис до Києва. Обидві діячки, а згодом і Леся Українка, стали ініціаторами багатьох засадничих статей про емансипацію жінок та український фемінізм, хоча варто уточнити, що багато діячок серед цих великих жінок вважали ці погляди занадто радикальними.

З 2005 року в Україні діє закон "Про забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок". У ньому багато вагомих висловів однак трудове право все одно дуже консервативне, та дуже багато стандартів з тих часів, де і що повинна робити жінка залишилось.

Сьогодні у складі ЗСУ служить до 49 тисяч неймовірних, сильних, войовничих жінок, які зробили такий нелегкий вибір. Кожен день, заради нашої вільної держави – України!

До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити