Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

28.02.2024

Кредитний ліміт на карті

Кредитна картка – один із найбільш затребуваних платіжних інструментів у світі. Кредитка призначена для використання позикових коштів (що належать банку або іншому емітенту) з метою здійснення платіжних операцій та подальшого повернення грошей на баланс. Практично кожна доросла людина має у своєму розпорядженні картку банку з кредитним лімітом (максимальною сумою, доступною для використання). Що це означає, розберемо у цьому матеріалі.

Що таке кредитний ліміт?

Кредитний ліміт - це максимальна сума грошей на балансі картки, яку можна частково або в повному обсязі використовувати для здійснення платіжних операцій та грошових переказів за рахунок позикових коштів з подальшим їх поверненням.

Щодо кількості коштів на карті. Тут як із інфляцією – є тенденція до постійного збільшення граничної допустимої суми. При її формуванні враховуються багато чинників – як загальні середньостатистичні, так й індивідуальні.

Оформлення картки з кредитним лімітом ще не означає виникнення боргу. Принцип нагадує гроші у сейфі (лежать про запас). За потреби використовувати позикові кошти ми відкриваємо сейф, беремо гроші, витрачаємо на свої потреби. Через деякий час повертаємо гроші назад у сейф, відновлюючи таким чином кредитний ліміт.

Сума кредитного ліміту: скільки можна одержати?

Різні банки випускають картки із різними кредитними лімітами. Говорячи про стандартні карткові продукти, найпопулярнішою є універсальна кредитка від Приватбанку зі стандартним лімітом 200 000 грн. (на початок 2024 року). Деякі інші відомі банки надають більші можливості у цьому питанні (про це поговоримо наприкінці статті).

Якщо вам потрібна картка з кредитним лімітом, що перевищує стандартні рішення, можна попросити банк переглянути свою політику щодо вас. Можливо, ваш статус клієнта та доходи дозволяють розраховувати на преміальні картки з відповідними граничними сумами.

Від чого залежить кредитний ліміт?

Є два формати отримання кредитної картки. Можна взяти кредитку у вигляді стандартного продукту з вже наявним кредитним лімітом (однаковим всім). Також є можливість оформити позику в індивідуальному порядку з урахуванням ваших побажань.

При цьому банк враховує:

  • рівень доходів позичальника;
  • використання позикових коштів;
  • роки обслуговування у банку;
  • кредитну історію;
  • статус (підприємець/фіз. особа);
  • наявність цінного майна.

Важливе значення має рівень довіри до клієнта із боку банку. Цей параметр формується під впливом певних чинників (роки обслуговування у банку, величина фінансових операцій за певний період, кредитний статус позичальника, його офіційно підтверджена дохідність).

На максимальний кредитний ліміт можуть розраховувати володарі преміум-карток, здатні офіційно підтвердити відповідний статус та матеріальні можливості.

Як дізнатися свій кредитний ліміт?

Кредитний ліміт можна переглянути в інфо по банківській карті (найзручніше – у системі клієнт-банк). У кожного банку своє програмне забезпечення, але знайти відомості з цього питання, як правило, нескладно.

Ще краще, якщо у вас підключено сервіс SMS-повідомлень за кредиткою. При надходженні на карту або знятті коштів вам надходитиме повідомлення із зазначенням залишку. Також перевірити ліміт можна через банкомат, обравши опцію «Баланс рахунку», або скористатися телефоном гарячої лінії (у кожного банку – свій).

Що станеться, якщо використати одразу весь ліміт?

Те саме, що й у будь-якому іншому випадку при використанні позикових коштів із кредитки. Якщо у власника картки кредитний ліміт, скажімо, 50 000 грн., і він витратив усю суму на покупку чогось, це означає, що протягом деякого часу позичальник зобов'язаний повернути всі 50 000 грн. з відсотками чи ні (залежить від умов пільгового періоду). До відновлення балансу кредитний ліміт буде нульовим і користуватися позиковими коштами з цієї картки можливості не буде.

Що буде, якщо вчасно не внести гроші на картку?

Відповідно до договору обслуговування, власник банківської картки повинен своєчасно вносити щомісячний мінімальний платіж за користування кредитним лімітом, а також у встановлені терміни переказувати на баланс суму, що дорівнює витраченим позиковим коштам. В іншому випадку пільговий період перестає діяти та нараховується відсоток (а в деяких випадках – пеня) згідно з умовами обслуговування.

Скільки кредитних лімітів може мати клієнт?

Українське законодавство не встановлює обмежень на кількість кредитних карток у власника. У той самий час фінансові установи завжди аналізують поточне кредитне навантаження клієнта. Якщо воно перевищує середньомісячний прибуток позичальника, швидше за все, ще одну кредитку банк позичальнику не надасть.

Як збільшити кредитний ліміт?

Від чого залежить максимальна сума на кредитці, детально було розглянуто вище за текстом. Якщо ваша мета – підвищити кредитний ліміт, рекомендуємо дотримуватись деяких правил.

Розраховувати на зміну кредитного ліміту у бік збільшення можна за умови:

  • активного використання позикових коштів (регулярно розраховуйтесь у магазинах, періодично робіть дорогі придбання);
  • ідеальної кредитної історії (без прострочень платежів);
  • підтримки контакту зі співробітниками банку (менеджмент відстежує ступінь чуйності клієнта на дзвінки);
  • внесення платежів за кредитом завчасно (оплата в останній момент перед дедлайном кредитором не вітається).

Для збільшення кредитного ліміту бажано надати банку довідку про доходи (взяти у роботодавця) або декларацію про майновий стан та доходи, якщо ви підприємець.

Картки з кредитним лімітом в Україні

Кожна банківська та мікрофінансова система має свої правила кредитування, у тому числі підхід до встановлення ліміту за кредитками. У розрізі цього питання наведемо список найвідоміших в Україні банків:

  • Альфа-Банк – до 50 000 грн. для картки Red (до 1 000 000 грн. для картки Alfa Travel);
  • ПриватБанк – до 200 000 грн. для картки універсальної (від 300 000 до 800 000 грн. для преміальних рішень);
  • Райффайзенбанк – до 300 000 грн.;
  • Ощадбанк – від 1500 до 250 000 грн.;
  • Монобанк – до 75 000 грн. (Зі збільшенням до 100 000 грн. для постійних клієнтів).

Найбільший кредитний ліміт пропонує Альфа-Банк. Варіанти та рішення, пропоновані іншими банками, також задовольняють здобуття більшості потенційних позичальників.

Кредитний ліміт на карті
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити