Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

15.03.2024

Вимоги та умови для отримання кредиту

Популярність кредиту в Україні цілком зрозуміла, адже рівень життя середньостатистичного українця навряд чи можна назвати високим. І навіть якщо ви матеріально стабільні, все одно – у якийсь момент виникає ситуація, коли грошей банально не вистачає. Зазвичай це критичні ситуації, яких у житті дорослої людини досить - раптом виникли проблеми зі здоров'ям, необхідність терміново повернути борг, непередбачені витрати на бізнес і навіть банальний вихід з ладу холодильника. Звідси важливо бути у темі, зокрема знати всі умови для отримання кредиту.

Які документи потрібні для оформлення кредиту

Кредити в Україні надають фінансові установи, а найбільш популярними є банки та МФО. Це дві різні за принципами роботи, але кредитні системи, що добре доповнюють одна одну, зі своїми особливостями, у тому числі вони висувають різні вимоги для отримання кредиту.

Перелік документів для отримання кредиту у банку

За традицією, що склалася, банки дуже ретельно ставляться до перевірки кредитоспроможності позичальника. На те є об'єктивні причини, перш за все – вищі ризики, порівняно з онлайн кредитуванням.
Список вимог досить великий. Лише документи для отримання кредиту в банку можуть включати:

  • паспорт + ІПН;
  • витяг з ЄДРПОУ (для юр. осіб);
  • довідка з місця роботи;
  • довідка про доходи;
  • виписка про наявність депозитів в інших банках;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • свідоцтво про шлюб;
  • диплом про вищу освіту;
  • техпаспорт на автомобіль;
  • документи, що підтверджують право власності на нерухомість;
  • і т.д.

Це, звичайно, взято по максимуму, але в будь-якому випадку список значний. Не потрібно хіба що довідка з лазні. Заради справедливості зазначимо, що такий підхід можна пояснити. Банки видають кредити на значні суми та на тривалий термін, що зобов'язує перевіряти клієнта за всіма пунктами.

Документи для кредиту через інтернет

Онлайн кредити від МФО сьогодні надзвичайно популярні, чому не варто дивуватися. Серед переваг цієї послуги – можливість взяти позику на суму до 50 000 грн. з поданням заявки через інтернет.
Умови взяття кредиту від МФО мінімальні:

  • українське громадянство;
  • повноліття (від 18 років);
  • відсутність судимостей.

Оформити мікропозику може кожен, хто відповідає цим скромним вимогам. Тобто практично будь-який повнолітній громадянин України без серйозних проблем із законом. Максимальний вік отримання кредиту становить 65 років. Отже взяти позику можуть навіть пенсіонери.
Документи необхідні для отримання кредиту онлайн радують око:

  • паспорт;
  • індивідуальний податковий номер (ІПН).

Останньою вимогою є наявність банківської картки. Вона вказується під час реєстрації та необхідна для зарахування позикових коштів.

Довідка про доходи для отримання кредиту

Довідка про доходи - це база при отриманні кредиту у банку. Будь-яка банківська установа вимагатиме від вас цей документ, оскільки тільки так ви можете офіційно підтвердити рівень вашого доходу за останні 6-12 місяців. Довідку про зарплату можна отримати на роботі (у бухгалтерії чи від керівника).

Приклад довідки про доходи для кредиту

Довідка про доходи містить реквізити підприємства, що є роботодавцем позичальника. А також у ній помісячно зазначається нарахована заробітна плата за останні 6-12 місяців. Документ є офіційним і має бути завізований відповідальними особами (гол. бухгалтером, директором), містити їх підписи та печатку підприємства.
Нижче наведено зразок довідки про доходи:

Пакет документів для реструктуризації кредиту

Під реструктуризацією кредиту мається на увазі зміна умов кредитного договору з метою зниження щомісячного фінансового навантаження на позичальника.
Реструктуризація не є обов'язковою послугою. Вона проводиться в рамках програми лояльності з боку кредитора стосовно боржника, щоб уникнути настання штрафних санкцій (штрафу, пені, комісії).
Для реструктуризації (зазвичай це – продовження терміну дії договору, зниження розміру щомісячного платежу, рідше – зменшення ставки та загальної суми до виплати) необхідні ті самі документи, як і під час оформлення позики у стандартному форматі.
Різниця може полягати у наданні документів, що підтверджують настання несприятливих умов для боржника (свідоцтво про смерть годувальника, наказ про скорочення на роботі, довідку про стан здоров'я тощо).

Що робити, якщо у вас немає всіх документів?

Потрібна невелика сума до 30-50 тис. грн., але ви не можете підтвердити свою платоспроможність офіційними документами? Не біда. Якщо вимоги для отримання кредиту в банку ставлять вас у глухий кут, сміливо звертайтеся до МФО і оформлюйте онлайн кредит.
При оформленні позики МФО не вимагають від позичальника довідок про доходи, не кажучи вже про перелік документів, яким ми милувалися на початку статті. Крім того, МФО не перевіряють кредитну історію клієнта, його сімейний статус, наявність майна тощо.

Графік погашення кредиту

У кредитному договорі міститься інформація про сторони угоди, а також зазначаються їхні права та обов'язки. У тому числі до документа додається графік погашення кредиту (зазвичай як окремий додаток), у якому помісячно розписані платежі із зазначенням сум, строків виплати та іншої інформації.

Приклад графіка погашення кредиту

Єдиного затвердженого зразка графіка погашення кредиту в Україні немає. Це внутрішній документ, який додається до кредитного договору та містить інформацію про щомісячні платежі.
Приклад графіка погашення:


При оформленні позички в банку або отриманні мікрокредиту від МФО графік погашення може трохи відрізнятися, але загалом його зміст завжди ідентичний – це табличка із зазначенням кількості та розміру платежів, граничної дати внесення по кожному платежу, а також щомісячно розписується тіло кредиту та нараховані відсотки.

Вимоги та умови для отримання кредиту
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити