Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

18.04.2022

Поради як позбавитися кредитів

Поради як позбавитися кредитів

 

Чіткий підхід до вирішення питання врегулювання заборгованості, розуміння потреби та план – ось що дасть 100% результат.

Якщо ви маєте кілька невеликих кредитів, то потрібно розуміти, що поява кожного наступного заганятиме вас у боргову яму, з якої вибирати вкрай складно.

Ми підготували для вас кілька порад-кроків щодо погашення кредитів.

 

Визначаємо відправну точку

 

Для початку нам необхідно проаналізувати ситуацію в точці А - де ви зараз перебуваєте. Для цього випишіть на аркуш паперу всі ваші кредити, визначте по кожному з них загальну суму боргу, основні умови кредитного договору (відсоток за користування кредитом, сума щомісячного платежу, пені, комісії, штрафи та ін.)

Далі розставляємо кредити у порядку пріоритету від найдорожчого та має більшу частку витрат вашого бюджету до менш витратного.

 

Погашення кредитів з великим відсотком

 

Першими плануйте погашення кредитів із великою процентною ставкою. Розумійте, що це дуже дорогі гроші, за користування якими ви переплачуєте. Закривши позику з найбільшою відсотковою ставкою, переходьте до іншого;

 

Погашення дрібних боргів

 

За наявності приблизно однакових процентних ставок за різними кредитами, рекомендуємо таку стратегію:

  • Першими погашайте кредит, де менший борг;
  • Закриття невеликого кредиту допоможе вам замотивувати та продовжити рух до фінансової свободи.

 

Зв'язуємось із кредиторами

 

Після того як ви визначили своє поточне положення та визначили пріоритети погашення кредиту, саме час провести переговори з кредиторами. Ви можете відкрито звернутися до фінансових установ з інформацією про те, що ви зіткнулися з проблемою в погашенні кредиту будь то втрата роботи чи інші поважні причини. Продемонструйте кредитору бажання виконати зобов'язання, передбачені договором.

Більшість кредиторів зацікавлені у врегулюванні простроченої заборгованості та повернення коштів, виданих у кредит. Тому вам можуть запропонувати різні варіанти  вирішення цього питання (реструктуризація, кредитні канікули, зміни термінів дії договору та інші)

 

Вкрай важливо:

- не ховатися та відповідати на телефонні дзвінки представників вашого кредитора;

- відкрито казаьт, що на сьогоднішній день на початкових умовах укладеного договору виконувати зобов'язання повністю не виходить

- уточніть, чи є на сьогоднішній день у фінансовій установі програми з врегулювання проблемної заборгованості

- якщо у вас кілька кредитів, то ідеально буде, коли за допомогою переговорів із кредиторами вам вдасться побудувати такий графік, що поки ви гасите один кредит, по інших у вас діють кредитні канікули.

 

Платимо регулярно

 

Починайте регулярно вносити платежі за пріоритетними кредитами, навіть якщо сума, яку ви можете вносити менша за ту, що передбачена договором. Таким чином ви підтвердите свій намір виконати зобов'язання за договором та виробите в собі дисциплінованість.

 

Регулярність – запорука успіху. Згодом ви звикнете і зможете повертати все більші та більші суми і в результаті повністю закриєте кредит.

 

Платимо більше за мінімальний платеж

 

Щоб прискорити процес згортання боргів, рекомендуємо намагатися сплачувати суми більші за мінімальний платеж. Будь-які вільні кошти або несподіваний дохід надсилайте на погашення заборгованості.

Визначте, яку суму потрібно щомісяця вносити за вашим кредитом і збільшуйте цей платіж  спочатку на 10%, потім на 20% і більше.

 

Не беріть нових кредитів

 

Тверде рішення позбавитися боргів передбачає жорстке виключення будь-яких нових кредитів.

Проводьте переговори з кредиторами — домовляйтеся про реструктуризацію чи зміну умов договору.

 

Внесіть деякі зміни у звичний рівень життя задля досягнення поставленої мети. Відмовтеся на період закриття боргів від зайвих витрат і подумайте про додаткові джерела заробітку.

Поради як позбавитися кредитів
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити