Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

15.07.2021

Рефінансування мікропозик

Рефінансування мікропозик

 

Взяти кредит просто, віддати – не завжди, тому при виникненні труднощів із виплатою можна скористатися послугою рефінансування мікропозик, по-іншому перекредитування, яка допомагає уникнути серйозних проблем неоплачених боргових зобов'язань.

 

Вчасно внести платежі або погасити мікрокредит повністю вдається не всім і не завжди. Наслідки прострочень ростуть, як снігова грудка – пені, штрафні санкції, психологічний тиск із боку МФО або колекторів. І це тільки частина проблем, які можна "заробити" при простроченнях по кредиту.

 

Багато мікрофінансових організацій готові йти назустріч клієнтові, пропонуючи різні програми врегулювання питання: пролонгація кредитного договору, яка, наприклад, давно діє у фінансовій компанії FinX, реструктуризація або рефінансування. По кожному окремо взятому випадку вибирається найбільш правильне рішення, яке допомагає уникнути серйозних наслідків.

Рефінансування мікропозик: що треба знати

 

Фінансова послуга рефінансування або перекредитования мікропозик в Україні – це отримання ще одного кредиту для погашення існуючої заборгованості по мікрокредиту, який оформляється у цій же МФО або іншій кредитній організації, у тому числі й у банку.

 

Характерна відмінність послуги рефінансування – можливість отримати новий кредит із більш вигідною процентною ставкою за наявності діючого кредиту, навіть якщо мікропозика виплачується своєчасно та у повному об'ємі. Цей варіант стане відмінним рішенням, якщо вимагається понизити боргове навантаження, об'єднавши декілька кредитів в один.

 

Якщо розглядати рефінансування із юридичної точки зору, то новий кредит вважається цільовим, і позичальник не зможе пустити позикові кошти на інші потреби, оскільки у договорі чітко вказується, що отримана сума йде на погашення раніше узятих боргових зобов'язань. У цьому випадку рефінансування стає одним із законних способів уникнути прострочення і нарахування штрафів.

Чи можливо перекредитування мікропозики із простроченнями

 

Чи є можливість рефінансування мікропозики із простроченнями в Україні, якщо кредитів декілька і по одному із них (чи по кожному) є прострочені платежі?

 

Послугою перекредитування можна скористатися навіть за наявності прострочень, тобто звернутися безпосередньо у ту мікрофінансову організацію, у якій був узятий кредит, або у сторонні мікрокредитні організації, у тому числі і до банківських установ України.

 

  • Якщо утворилося прострочення по одному кредиту, то можна спробувати рефінансувати борг у мікрофінансовій організації, у якій була оформлена мікропозика, правда, у цьому випадку, це буде більше реструктуризація, тобто перегляд умов договору, збільшення терміну кредитування зі зменшенням суми обов'язкового платежу.
  • Інший варіант – оформити новий кредит у цій же мікрофінансовій організації, який перекриє всі боргові зобов'язання позичальника у цій установі навіть за наявності прострочень.

 

Рефінансування або перекредитування із простроченнями у МФО, у якому спочатку був оформлений кредит, найменш "енергозатратний" спосіб розв'язати проблему прострочень. Це дозволить уникнути нарахування підвищених відсотків, штрафів і пеня, відновити своє добре ім'я, при тому, що безпосередньо мікрокредитні компанії особисто готові прийти на допомогу відповідальним клієнтам.

 

Наприклад, послугою реструктуризації пропонує скористатися фінансова компанія FinX, яка намагається бути надійним партнером для своїх клієнтів, які потрапили у важку життєву ситуацію. Завдяки введенню нової програми у компанії для клієнтів є декілька пропозицій по врегулюванню заборгованості, що утворилася або загрожує утворитися.

Хто допоможе рефінансувати мікропозики в Україні

 

Якщо домовитися "зі своєю" мікрофінансовою організацією не виходить, можна отримати послугу рефінансування мікропозик в Україні в інших МФО або у банку.

 

Послуга рефінансування у сторонніх організаціях має свої особливості: зокрема фінустанови, неважливо МФО це або банк, звертають увагу на ряд параметрів, у тому числі і на наявність прострочення.

 

Перш, ніж подавати заяву у банк на рефінансування слід знати – чи підходите ви під критерії банку, оскільки найчастіше банківські установи готові рефінансувати сторонні боргові зобов'язання, якщо ви є:

  • Постійним клієнтом банку;
  • Маєте хорошу кредитну історію;
  • Офіційно працевлаштовані і можете надати довідку про доходи, яких вистачає для погашення нових кредитних зобов'язань;
  • Не ігноруєте і не ховаєтеся від кредиторів;
  • Зможете надати вагомі пояснення виникнення заборгованості за відкритими кредитними договорами.

 

Якщо клієнт не відповідає більшості із цих параметрів, то, скоріш всього, у рефінансуванні буде відмовлено, але не варто впадати у відчай. Є ще й інші мікрофінансові організації, які лояльно відносяться до нових клієнтів, навіть якщо у них є відкриті кредити із простроченнями і не дуже "чиста" кредитна історія.

 

Так, компанія FinX готова надати позику для нових і постійних клієнтів на оптимально вигідних умовах кредитування, підібравши ті кредитні програми, які дозволять погасити існуючі боргові зобов'язання і платити нові без сильного обтяження для бюджету.

Як отримати рефінансування кредитів

 

Для того, щоб почати оформлення процедури рефінансування без відмов в Україні необхідно дотриматися ряду умов, які є типовими для більшості фінансових установ:

  • Наявність українського громадянства;
  • Відповідність встановленому віку позичальника;
  • Наявність необхідного пакету документів;
  • Можливість надати довідку про доходи або запоруку на вимогу.

 

Щоб оформити рефінансування необхідно мати на руках наступні документи:

  • Паспорт громадянина України з українською пропискою;
  • ІПН (ідентифікаційний код платника податків);
  • Копії паспорта та ІПН;
  • Оригінал кредитного договору, який вимагає рефінансування;
  • Підготовлена заздалегідь довідка про доходи буде не зайвою.

 

Щоб заручитися вагомішою підтримкою, можна запросити сопозичальника або поручителя із хорошою кредитною історією, і надати заставне забезпечення, але при зверненні у МФО частенько це не потрібно.

 

Співпраця із компанією FinX дозволяє взяти нову позику без рефінансування, особливо, якщо кредит оформлений в іншому МФО або банку і має невелике прострочення або не вигідний за умовами кредитування. Таким чином, у вас є можливість вибрати найбільш вигідну пропозицію із числа пропонованих компанією і подати заявку у режимі онлайн.

 

Рефінансування мікропозик
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити