Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

22.01.2020

Кредитування від FinX або що робити, якщо не вистачає до зарплати

Давайте згадаємо перший курс політекономії у вузі. Домашнє господарство є первинним осередком національної економіки та найпростішою моделлю розподілу доходів і витрат на прикладі сімейного бюджету. Якщо говорити простими словами, ведення домашнього бюджету являє собою планування грошових витрат з урахуванням рівня доходів членів сім'ї, а також різних факторів, що впливають на ступінь необхідності економити гроші. У цьому матеріалі ми постараємося максимально докладно розглянути дане питання, в тому числі дамо корисні поради на випадок, коли грошей все одно не вистачає.

Що таке сімейний бюджет?

Підрахунок, планування і розподіл витрат членів сім'ї в розрізі загального рівня доходу всіх домочадців називається веденням сімейного бюджету. Період планування може охоплювати різні часові проміжки, але в більшості випадків мається на увазі складання плану розподілу постійних і незапланованих витрат на місяць.
Найчастіше ми звикли розраховувати типові сімейні витрати, що стосуються комунальних виплат, покупки продовольства і одягу, при цьому залишати близько 10% одержуваних доходів на різний форс-мажор. Сучасний підхід щодо ведення домашніх фінансів має на увазі також планування кредитних і депозитних заходів.

Навчитися планувати сімейний бюджет відносно просто, якщо ви розсудлива людина, схильна до аналізу і така, що вміє зважувати фінансові ризики. Сучасне життя в Україні сповнене сюрпризів, саме тому так важливо вміти цінувати свою працю і працю своїх близьких, адже сімейний бюджет є дзеркалом нашої трудової діяльності, і його безграмотне використання зведе нанівець всі фінансові досягнення.

Важливо пам'ятати:

ніяке планування не вбереже вас від непередбачених ситуацій. Ми можемо лише оптимізувати сімейний баланс, досягти рівноваги за замовчуванням. Не варто сприймати необхідність підживлення бюджету сім'ї у вигляді кредиту провалом бюджетування. Це нормальне явище і цей можливий фактор також слід брати до уваги.

План сімейного бюджету

Перш за все, необхідно навчитися планувати сімейний бюджет, де план являє собою черговість аналітичних і організаційних моментів. Послідовно це виглядає наступним чином:

1. Підготовка
Необхідно законспектувати всі витрати і доход по днях, розподілити їх на категорії, виявити найбільш витратні статті.

2. Аналіз даних
По закінченню кварталу (3 міс.) слід провести аналіз даних. Необхідно розрахувати, які витрати є обов'язковими, а які можна повністю виключити.

3. Визначення цілей
Економія грошей повинна переслідувати конкретні цілі. Це може бути покупка чого-небудь, планування відпустки або просто відкладання грошей про всяк випадок.

4. Створення стратегії
Мета визначена? Добре. Тепер розробляємо стратегію її досягнення. Метод до болю простий - необхідно скоротити поточні витрати, залишити тільки обов'язкові витрати.

5. Планування на місяць
Необхідно скласти план доходів і витрат, як в бухгалтерському обліку. Бажано вести кілька колонок, в тому числі планові/фактичні показники і фіксувати відхилення.

6. Підведення підсумків
В кінці звітного періоду слід проаналізувати результати, особливо приділити увагу статтям з перевитратою коштів.

Як вести бюджет родини?

Розглянувши черговість створення фінансового плану, слід також визначити основні принципи планування сімейного бюджету. Це допоможе нам організувати процес, збалансувавши всі його складові:

1. Постійний контроль
Пильність щодо грошових надходжень і витрат - основа розумної економії. Намагайтеся вкладатися в планові показники, щоб виключити перевитрату за статтями витрат.

2. Виключити марнотратство
Купівля продуктів харчування про запас відноситься до головних помилок фінансового планування. Беріть тільки потрібне сьогодні і зараз, не забивайте холодильник провіантом, який буде псуватися, а ваші гроші - пропадати даремно.

3. Позбутися зайвих витрат
Перш за все, це стосується шкідливих звичок, безцільних хобі, позапланових апгрейдів побутової техніки і тому подібних недоречних витрат.

4. Створити додаткове джерело доходу
Боріться зі своєю лінню. Якщо є мета накопичити гроші заради чого-небудь важливого, зверніть увагу на можливість заробітку у вільний час. Можна заробляти через інтернет, благо, в Україні працює чимало сайтів категорії «фріланс».

5. Створення бізнесу
Ідеальним способом підвищити прибутковість сім'ї є створення свого бізнесу. Це програма максимум, але по її досягненню ваші фінансові можливості, швидше за все, значно зростуть.

Як правильно розподілити сімейний бюджет?

У більшості випадків метою планування сімейного бюджету є так званий «конверт» або «скринька». Нашим людям властива економія, оскільки кожен боїться жити в борг - і це дуже правильне ставлення.
Розподіл обов'язків є важливим аспектом сімейних відносин. Якщо чоловік в більшій мірі сконцентрований на збільшенні доходів сім'ї, то жінка бере на себе зобов'язання по розподілу витрат.
Слід розподілити всі витрати сімейного бюджету на основні категорії. Зазвичай це витрати на:

  • купівлю продуктів;
  • придбання одягу;
  • придбання медикаментів;
  • оплату комунальних послуг, інтернету, мобільного зв'язку;
  • оплату/утримання транспорту.

Також бюджетні витрати стосуються виплат боргів по кредитах, якщо такі є, плюс не можна виключати таку статтю, як розваги і дозвілля.

Основні статті витрат

Тепер більш детально про статті витрат нашого бюджету. Слід не просто розписати всі витрати по пунктам, а визначити їх оптимальне процентне співвідношення. Це допоможе досягти балансу, уникнути недоречних перегинів статей з малим пріоритетом.
В ідеалі розподіл витрат виглядає наступним чином:

  • продукти харчування - 40%;
  • здоров'я і лікування - 10%;
  • покупка одягу - 10%;
  • комунальні витрати - 15%;
  • транспорт - 5-10%;
  • дозвілля і розваги - 5%.

Якщо в будинку є діти (тим більше, якщо це багатодітна сім'я) цілком доречно створити окрему колонку фіксації витрат на своїх чад. Можна в цілому, можна на кожну дитину окремо.
Слід прагнути до такого рівня прибутковості сім'ї, щоб в кінці місяця залишалося 5-10% вільних грошей для поповнення згаданого раніше «конверту». Жити впритул звичайно можна, але небезпечно.


Важливо знати:

наявність фінансового залишку дозволить відчувати себе впевненіше на випадок форс-мажору. Крім того, розумні люди не дозволяють грошам лежати без діла. Завжди можна покласти кошти на депозит, що створить додаткове джерело щомісячного доходу.

Розрахунок сімейного бюджету

Більшість з нас ведуть розрахунок сімейного бюджету в режимі блокноту. Паперова бухгалтерія є доступною, простою і зрозумілою, проте наявність комп'ютера практично в кожному будинку може значно спростити процедуру.
Якщо ви не хочете заглиблюватися в спеціалізовані програми ведення сімейного бюджету, можна використовувати старий добрий Excel. Таблиця доходів-витрат може виглядати приблизно так:


Можна додати будь-які інші пункти, в тому числі витрати на дітей. Але в цілому цілком достатньо створити таку просту форму і в подальшому просто вводити дані по пунктам, використовуючи найпростіші формули. Це дозволить вести аналіз поточних і підсумкових даних, вносити корективи, виявляти слабкі місця бюджету, змінювати пріоритети витратних статей і т.п.

Програми для ведення бюджету сім'ї

Якщо ви ставитеся до планування сімейного бюджету більш серйозно, існує ряд комп'ютерних програм, що дозволяють вести ваші фінанси практично на професійному рівні, якщо можна так висловитися.
Серед спеціалізованого софту, що дозволяє вести облік сімейних витрат з максимальною зручністю, слід виділити:

  • Alzex Finance;
  • Family 10;
  • DrebeDengi;
  • EasyFinance;
  • AceMoney;
  • Домфін - бухгалтерія для будинку;
  • Домашній бюджет (онлайн-сервіс).

Можливість складати таблиці, планувати видаткову частину і переглядати звіти як на комп'ютері, так і на мобільних пристроях - важлива узагальнююча якість цього софту.

Говорячи в цілому, слід зазначити такі особливості програм для ведення сімейного бюджету, як:

  • систематизація доходів і витрат за категоріями і підкатегоріями;
  • варіативність валют;
  • формування звітів за шуканий період;
  • розпізнавання банківських повідомлень;
  • створення шаблонів;
  • побудова графіків і аналітичних візуалізацій;
  • наявність планувальника завдань;
  • експорт даних в Excel.

Такі програми стануть відмінним помічником молодим сім'ям, які відчувають себе впевнено з комп'ютерними програмами, але мають недолік досвіду планування сімейного бюджету.

Способи економії сімейного бюджету

Саме час виявити найменш пріоритетні категорії витрат, якими можна знехтувати на догоду економії сімейного бюджету. Припустимо, перед нами стоїть мета – підкопити грошей на поїздку у відпустку за кордон. На чому ми можемо заощадити в першу чергу?

1. Розваги
Багато молодих сімей люблять відвідувати виставки, кіно, нічні клуби, ресторани і кафе. Однак з метою економії від цих забав цілком можна відмовитися, або обмежити до розумного мінімуму.

2. Саморозвиток
Фітнес клуби, тренажерні зали, різні тематичні гуртки роблять наше життя різноманітнішим, але погодьтеся, від цього задоволення також цілком можна відмовитися без особливих втрат.

3. Хобі
Деякі навіть не замислюються, наскільки витратними можуть бути всякі хобі і захоплення. В умовах необхідності заощадити для дійсно важливої справи, ми витрачаємо тисячі гривень на рибальські аксесуари, обслуговування автомобіля, апгрейд комп'ютера і інші не дуже термінові речі.

Пам'ятайте, міцний шлюб може бути тільки в стабільній фінансово сім'ї. Навіть рай в курені повинен бути матеріально обґрунтованим, інакше існує ризик, що з часом все розвалиться. Економте ваші гроші, витрачайте їх з розумом і все буде в повному порядку.

Допомога в непередбачених ситуаціях від FinX

Як ми вже неодноразово натякали, завжди можуть виникнути непередбачені ситуації, що виштовхують нас зі звичної колії ведення сімейного бюджету.
Приклади? Термінова необхідність грошей на лікування або операцію, покупку вийшла з ладу побутової техніки, оплату навчання, затримка виплат по декрету і т.д.
Далеко не завжди вистачає внутрішніх фінансових резервів, щоб впоратися з подібними ситуаціями без залучення додаткових коштів з боку. Доводиться брати гроші в борг, і найчастіше - у вигляді кредиту.
Пошук сумлінного кредитора - непросте завдання, якщо гроші потрібні терміново. Банки стомлюють паперовою тяганиною, а ломбарди вимагають заставу. Що робити в такій ситуації?


Компанія FinX є представником групи мікрофінансових організацій (МФО). Вона займається видачею ШВИДКИХ і ЗРУЧНИХ споживчих кредитів на карту банку онлайн. Серед найбільш вагомих переваг онлайн кредитування:

  • оформлення кредиту віддалено через інтернет;
  • швидкість оформлення позики - до 20 хвилин;
  • швидкість отримання позики - протягом дня;
  • можливість отримати гроші без довідки про доходи.

Говорячи зокрема про компанію FinX, слід зазначити такі переваги її діяльності в Україні, як:

  • наявність 57 регіональних представництв в 37 містах країни;
  • можливість оформити позику на суму до 30 тис. грн. терміном до 1,5 року;
  • відсоток нижче банківських переплат - 18% міс .;
  • відсутність прихованих відсотків за дострокове погашення;
  • оформлення позики по паспорту та ІПН.

Наявність таких кредиторів як FinX дозволяє більшості українців з упевненістю дивитися в завтрашній день. Підстраховка на випадок нестачі бюджетних коштів у нас завжди є.

Кредитування від FinX або що робити, якщо не вистачає до зарплати
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити