Увійти Погашення
ONLINE

0 800 753 000 ПН-ПТ: 9:00-18:00; СБ-НД: вихідний

12.09.2023

Як вибрати кредитну компанію: 10 критеріїв

Потреба в позикових коштах може виникнути, навіть якщо ви акуратист і звикли ретельно планувати своє фінансове життя. У вас є стабільний дохід, під контролем витрати і ніколи не виникає непередбачених обставин? Не хвилюйтесь. Рано чи пізно це неодмінно станеться. Причому дуже несподівано та абсолютно недоречно. Тому, навіть якщо сьогодні ви не плануєте позичати гроші, важливо орієнтуватися в даній ніші і розуміти, як вибрати кредитну компанію в разі потреби.

За якими параметрами визначити хорошого кредитора

У більшості випадків, коли йдеться про споживчий кредит, ми маємо на увазі мікрокредит – фінансову послугу у вигляді невеликої позики (до 30 000 грн.) на нетривалий термін (до 6 міс.). В Україні такі позички видають мікрофінансові організації. Докладно розглянемо у цьому матеріалі, як обрати МФО.

Вік та репутація компанії: вибирайте надійну компанію

Оформлення кредиту – завжди відповідальний захід. Тому настійно рекомендуємо звертатися лише до надійних МФО (мають відповідні відгуки, певний статус на ринку та позитивну репутацію). Здобути інфо про кредитора сьогодні не проблема. І тому є інтернет, пошукові системи, соц. мережі та інші джерела інформації.

Звертайтеся до МФО, які мають мережу відділень

Наявність мережі філій завжди каже на користь кредитної компанії. Велике покриття означає, що перед нами не фірма одноденка, а надійний кредитор, який серйозно займається своєю справою і має значні фінансові можливості.

Процентна ставка, кредитний ліміт та строк погашення

Вибираючи кредитну компанію, позичальник перш за все звертає увагу на умови кредитування.
Що важливо знати:

  • відсоток за кредит – це плата за послугу (нормальний середньоринковий показник – 1,5-2%);
  • кредитний ліміт – як і будь-яка інша фін. послуга, мікрокредит обмежений щодо суми кредитування (до 30 тис. грн.);
  • термін погашення – термін, yf який оформляється видача позики (зазвичай не перевищує 6 міс., у окремих випадках – до 1,5 року).

Слід сказати, що умови отримання кредиту можуть помітно відрізнятися залежно від МФО та запропонованої ним програми кредитування.

Умови видачі позик: дізнайтесь про приховані платежі та комісії

Деякі недобросовісні кредитори (як банки, і МФО) грішать такими маленькими хитрощами, як приховані платежі, пені та комісії (за дострокове погашення, наприклад). Такого не повинно бути, тому уважно читаємо умови договору.

Способи отримання кредиту: вивчіть умови надання першого кредиту

Перед тим, як вибрати кредитну компанію, слід розібратися з її вимогами. Якщо ви новий клієнт, МФО працює з вами належним чином. У тому числі кредитор має право перевіряти особисті дані позичальника.
Що потрібно від позичальника:

  • українське громадянство;
  • повноліття (від 18 років);
  • відсутність судимостей;
  • наявність банківської картки.

Важливо, щоб картка банку була чинною, а сам банк був резидентом фінансової системи України. Також позичальник має бути готовий надати документи, що підтверджують його особу та взяття на облік як платника податків.

Документи

Під час оформлення мікрокредиту необхідно буде надати такі документи, як паспорт громадянина України, індивідуальний номер платника податків (ІПН), а також реквізити банківської картки.

Дострокове погашення

Не всі кредитні компанії дають змогу достроково погасити кредит. Деякі надають таку можливість, але не безкоштовно (нараховують комісію). Тому дуже важливо врахувати цей чинник. Якщо кредитна компанія підтверджує право позичальника здійснити повну виплату за позикою достроково і без комісій – перед нами хороший кредитор.

Пролонгація

Деякі МФО (найчастіше лідери ринку) надають можливість пролонгації позики. По суті, це програма лояльності, в рамках якої кредитна компанія готова піти назустріч позичальнику (якщо той не в змозі виплатити кредит у строк), продовживши дію договору.

Способи погашення мікропозики: детально вивчіть штрафні санкції

Зазвичай, на сайті кредитної компанії вказані способи погашення. Зазвичай це можна робити через картку банку, через термінал, а також у вигляді переказу через відділення банку.

Рівень схвалення

Цей фактор особливо важливий, якщо кредит потрібен терміново і, напевно, (без відмови). Якщо говорити про МФО, рівень схвалення видачі позики дуже високий (до 95%). Набагато вище, ніж у банків.

Правила укладання успішної кредитної угоди

Для того, щоб успішно оформити кредит, слід вибрати кредитну компанію (як вибрати МФО було детально розказано вище), зайти на сайт МФО, уважно вивчити всі пункти співробітництва та розпочати процедуру оформлення.

Процес онлайн-кредитування

Процедура подання заявки проходить у кілька дій. Насамперед слід скористатися онлайн-калькулятором (можна вибрати суму кредиту, термін погашення та кількість платежів).
Далі слідує реєстрація. Система попросить вас вказати особисті дані та реквізити банківської картки. Після надсилання заявки зв'яжеться з вами співробітник МФО для уточнення умов кредитування.
Далі (у разі затвердження позики) вам зателефонують повторно та запросять відвідати найближче відділення кредитної компанії. Після підписання договору гроші будуть зараховані на ваш банківський рахунок (на картку банку).

Як вибрати кредитну компанію: 10 критеріїв
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.126,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити