0 800 753 000 ПН-СБ: 9:00-18:00; НД: вихідний

02.07.2024

Які документи необхідні для оформлення кредиту?

Незважаючи на той факт, що більшість фінансових установ сьогодні максимально спростили процедуру видачі кредиту, базових вимог при оформленні позики ніхто не скасовував. У тому числі, актуальною умовою є документи для кредитування. Різні кредитори вимагають різного пакету документів – хтось більший (банк), хтось менший (МФО). У будь-якому випадку тема є актуальною, у зв'язку з чим розглянемо в даному матеріалі, які документи потрібні для кредиту в банку та які у МФО.

Перелік документів для отримання кредиту в банку

Банківський кредит вважається найвибагливішим з погляду документального супроводу. Але якщо вас цікавить довгострокова позика на суму 100 тис. грн. і вище, єдиний варіант – банківський кредит.

Що потрібно для отримання кредиту у банку:

  • особисті документи (паспорт + ІПН);
  • документи, що стосуються підприємницької діяльності (свідоцтво про держреєстрацію + витяг з ЄДР + податкові накладні + баланс підприємства + оборотно-сальдова відомість за рахунком 99);
  • довідка з місця роботи;
  • довідка про доходи (за останні 6-12 місяців);
  • довідка про нарахування пенсії (для пенсіонерів);
  • витяг з кредитної історії.

Розібравшись, які довідки потрібні для кредиту, рухаємось далі. У деяких випадках банк може додатково вимагати:

  • свідоцтво про шлюб;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • поруку та контакти родичів позичальника;
  • свідоцтво про право власності на нерухомість;
  • техпаспорт на авто;
  • документи, пов'язані з наданням майна у заставу.

Щодо заставних документів, кредитор вимагатиме від заставника нотаріально засвідчену виписку з державного реєстру обтяжень майна. Після цього банк укладе з вами кредитний договір + договір застави.

Особливості кредитування у банку

На питання, чому взяти кредит у банку складніше, ніж, наприклад, онлайн, відповідь очевидна. Банк є потужною фінансовою системою, що охоплює безліч напрямків (не лише кредитування). Тому банк не може собі дозволити вільності при видачі значної суми в борг. Тільки ретельна перевірка позичальника може знизити ризики до мінімуму.

Переваги та недоліки банківського кредиту

Серед переваг банківського кредиту – можливість зайняти велику суму (зокрема великі довгострокові позики на купівлю авто чи нерухомості). Крім того, банк є єдиною фін. структурою, що надає позички у валюті. Головний недолік – досить жорсткі умови кредитування, зокрема великий перелік документів на кредит.

Документи для кредиту через інтернет

Тепер розглянемо які дані потрібні для кредиту при оформленні через інтернет. Онлайн кредити (мікрокредити) надають МФО – мікрофінансові організації, які видають позики на найвигідніших в Україні умовах.

Що потрібно для отримання кредиту онлайн:

  • український паспорт;
  • індивідуальний номер платника податків (ІПН).

Більше нічого. Фактично це гроші у борг за паспортом. Головне, щоб він у вас був і дані в ньому були актуальними (фото, адреса, реєстрація тощо)

Особливості онлайн-кредитування

Через вузьку спеціалізацію, МФО несуть значно менші витрати на підтримку своєї діяльності порівняно з банками, у зв'язку з чим не вимагають такого великого пакету документів при оформленні позики. Все, що потрібно, щоб взяти кредит від МФО, – це особисті документи + українське громадянство + вік 18-65 років.

Переваги та недоліки отримання кредитів у фінансових компаніях

Окрім мінімальних вимог до позичальника, важливою перевагою МФО є вдосконалена процедура оформлення кредиту. Можна протягом 30 хвилин не лише оформити, а й отримати гроші на картку банку – без пачки документів, а також без застави та поручителів. Єдиним недоліком мікрокредиту є його обмеженість за максимальною сумою та строки погашення.

Пакет документів для реструктуризації кредиту

Якщо у вас виникли проблеми з поверненням боргу, ви можете звернутися до банку із проханням про реструктуризацію позики. Щодо документального забезпечення, воно ідентичне оформленню звичайного кредиту. Єдине, може знадобитися довідка, що підтверджує причину ваших фінансових труднощів (скорочення на роботі, хвороба, вагітність, розлучення, втрата майна, втрата годувальника тощо).

Основні проблеми при збиранні документів для кредиту

У випадку банківського кредитування у деяких клієнтів виникають проблеми при зборі документів. Проблеми ці, як правило, наступного характеру:

  • відсутність можливості надати довідку про зарплату (причина – робота без офіційного оформлення);
  • помилки в оформленні документів чи застаріла (не оновлена ​​вчасно) інформація.

Щодо другого пункту – негаразди іноді виникають у зв'язку з не оновленням фотографії на паспорті. А відсутність довідки про доходи – безумовно, проблема №1 для більшості українців, які бажають отримати гроші у борг.

Що робити, якщо у вас немає всіх документів? Якщо у вас немає можливості (або бажання) зібрати всі необхідні документи для оформлення позики в банку, не засмучуйтесь. Кредит на суму до 50 тис. грн. можна отримати без довідок про доходи. Зверніться до МФО, де можна оформити кредит у режимі онлайн із зарахуванням коштів на картку банку.

Які документи необхідні для оформлення кредиту?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.882,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити