0 800 753 000 ПН-СБ: 9:00-18:00; НД: вихідний

06.06.2024

Що робити, якщо звільнили з роботи і нема чим платити кредит?

Враховуючи великий досвід роботи в кредитній сфері, ми іноді стикаємося із ситуацією, коли клієнт просить видати новий кредит для погашення поточного боргу через втрату місця роботи. Нема чим платити кредити, що робити – типові слова, які ми чуємо в даному випадку. Безумовно, ситуація не найприємніша, але нічого страшного в ній немає. Як бути, якщо нема чим платити кредит – відповідь на це питання ви знайдете в даному матеріалі.

Як вирішити проблему із кредитом?

Як бути із кредитом, якщо втратив роботу? Найголовніше – не піддаватися паніці. Вихід є завжди, головне вчасно відреагувати на проблему і намагатися не допустити прострочок по платежах.

Переуступка

Переуступкою називається переоформлення боргу на іншу людину чи організацію. В принципі, такий формат справді зустрічається, хоча на практиці застосовується досить рідко. Деякі банки в Україні офіційно практикують переуступку як можливість повернути проблемний борг шляхом зміни боржника. Для цього потрібна згода між нинішнім та новим боржником, а також схвалення банком документального переоформлення правочину.

Рефінансування

Найпоширеніший спосіб усунути проблему кредитної заборгованості – це рефінансування (перекредитування). Під рефінансуванням слід розуміти отримання нового кредиту на погашення поточного боргу.

Плюси рефінансування:

  • можливість одним платежем закрити проблемний кредит (за рахунок нових позикових коштів);
  • отримання боржником часу (мінімум 30 днів), достатнього, щоб упорядкувати свої фінансові справи;
  • гарний відгук із боку кредиторів (новий кредит – це отримання додаткового прибутку, і навіть можливість утримати позичальника у сфері свого впливу).

Кредити у межах програми рефінансування надають як банківські установи, так і мікрофінансові організації. Головною умовою з боку банку є відсутність прострочок, а з боку МФО – відсутність судимостей у позичальника.

Реструктуризація

Під реструктуризацією кредиту мається на увазі зміна умов погашення (зменшення відсоткової ставки, збільшення терміну дії договору, списання частини заборгованості) до такого формату, який би дозволяв позичальнику виплатити кредит. Зазвичай до такого рішення вдаються банки в найбільш занедбаних ситуаціях, коли зрозуміло, що боржник не зможе повернути борг навіть за розпорядженням суду.

Кредитні канікули

Ще один варіант, як уникнути прострочок за кредитом, якщо звільнили з роботи. Деякі банки надають кредитні канікули – відстрочення платежів на обумовлений термін (зазвичай до 2-3 місяців). Мета в даному випадку – дати позичальнику час, щоб упорядкувати свої справи.

Тому не варто панікувати «якщо звільнили з роботи як платити кредит» і так далі. Якщо кредитор погодився надати вам кредитні канікули, ви матимете час розібратися з проблемою платоспроможності.

Послуги мікрофінансових організацій

Не лише клієнти банку, а й позичальники МФО цікавляться питанням, як платити кредит, якщо втратив роботу. Мікрофінансові організації відомі своєю лояльністю та орієнтованістю на компроміс. У скрутний для клієнта момент більшість МФО погодиться піти йому назустріч у вигляді пролонгації кредитного договору або рефінансування боргу.

Ознаки надійного кредитора

Скоротили на роботі, як платити кредит тепер незрозуміло. Так міркують клієнти несумлінних МФО. Якщо ви взяли позику у надійній організації, не варто так сильно переживати.

Мікрофінансові системи, що поважають себе, мають у своєму арсеналі спеціальні програми (пролонгація, рефінансування), завдяки яким можна розрулити будь-яку форс-мажорну ситуацію з мінімальними втратами для обох сторін.

Якщо гроші потрібні «на вчора»

Не варто мучити себе питанням, що робити, якщо звільнили з роботи, а в тебе кредит. Є просте рішення. Можна оформити швидку позику в режимі онлайн від компанії FinX - як у форматі рефінансування, так і у вигляді звичайного мікрокредиту.

Серед наших переваг:

можливість отримати кредит на суму до 40 000 грн. та строком до 12 міс.;

  • час оформлення – близько 20 хв. (завдяки автоматичній системі скорингу);
  • отримання грошей на картку банку – одразу після підписання договору (у тому числі онлайн);
  • мінімум документів (все, що потрібно – паспорт громадянина України) + ІПН);
  • віковий діапазон – від 18 до 65 років;
  • без перевірки кредитної історії + жодних довідок про доходи, застави та поручителів;
  • програми лояльності (дострокове погашення, пролонгація, рефінансування).

За бажанням ви можете підписати договір не тільки онлайн, а й у найближчому відділенні FinX (в одній із 30 філій). Ми працюємо у режимі 24/7/366. Якщо вам потрібна консультація і терміново потрібні гроші у борг – жодних проблем, звертайтесь.

Що робити, якщо звільнили з роботи і нема чим платити кредит?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.882,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити