0 800 753 000 ПН-СБ: 9:00-18:00; НД: вихідний

02.10.2024

У яких банкоматах можна зняти гроші без комісії?

Сьогодні практично кожна доросла людина має у своєму розпорядженні банківську картку. Навіть пенсіонер має пенсійну картку, завдяки якій він може зняти свої кошти в банкоматі. Це зручно, безпечно та вигідно (особливо, якщо ви обрали банк без комісії). При цьому слід розуміти, як працює система переведення в готівку грошей. У тому числі знати, як зняти гроші без карти, де можна перевести в готівку кошти без комісії, які ліміти на зняття і багато іншого.

Як зняти гроші без комісії у своєму банку?

Як зняти гроші з банкомату? Все залежить від того, ким випущено картку і який банкомат вас цікавить. Якщо у вас, наприклад, карта ПриватБанку або іншої відомої фін. установи та йдеться про зняття грошей з банкомату даного банку, тут все просто.
Більшість провідних банків України не стягує відсоток за переведення в готівку коштів, якщо власник картки користується банкоматом банку-емітента. Шукайте банкомати без комісії? Таку можливість надають:

  • ПриватБанк;
  • UKRSIBBANK;
  • ПУМБ;
  • ВТБ;
  • Піреус Банк;
  • Кредит Агріколь.

Ці фінансові системи дозволяють безкоштовно перевести в готівку гроші з будь-якої випущеної ними карти, крім кредитної (якщо ви знімаєте кредит, обов'язково стягується відсоток - в діапазоні 0,5-5%, залежно від банку). У якому банкоматі менша комісія краще дивитися точково на сайті фін. установи, оскільки ця інформація часто змінюються.

Відповіді на питання, як зняти гроші з кредитки без відсотків, на жаль, не існує. Ця опція завжди платна. У всіх інших випадках наведений вище список – найкраща відповідь на питання, з якого банкомату можна зняти гроші без відсотків.

Зняти гроші без комісії в іншому банку

Зовсім інша ситуація, якщо у вас, наприклад, карта Ощадбанку, а ви хочете перевести в готівку кошти в банкоматі іншої фінансової структури. Тут все залежить від того, чи ці структури є партнерами. І якщо є, які умови їхньої співпраці.

Не всі знають, що багато українських фін. установ (банки, ломбарди, кредитні товариства, МФО) входять до об'єднаних пулів (у рамках партнерства або за спільними власниками). Ці пули, своєю чергою, створюють спільні мережі банкоматів.

Нижче наведено список таких партнерських систем. Там є відповідь на питання, в якому банкоматі зняти гроші без комісії:

Дана співпраця передбачає можливість зняття грошей з банкомату (іноді без комісії, але далеко не завжди), навіть якщо у вас карта іншого банку, але обидві фін. установи входять до одного загального пулу. Цікавлять різні банки без комісії за зняття готівки? Використовуйте цей список організацій-партнерів.

Як зняти кредитні кошти без комісії?

Крім банкомату, перевести в готівку кошти можна й іншими способами. Наприклад, при оплаті товару у магазині. Еквайрингове партнерство сьогодні охоплює абсолютно всі відомі торгові та сервісні мережі, включаючи супермаркети, магазини, аптеки, заправки, пошту та не тільки.
Серед таких:

  • супермаркети та магазини – АТБ, Fozzy Group, Фора, Варус, Новус Україна, ЕКО, МЕТРО, ЄВА, Рошен, Сільпо, Thrash!, Точка, Сім23 та не тільки;
  • мережі АЗС – WOG, БРСМ-Нафта, ОККО, Укрнафта;
  • аптеки – АДД, Біла ромашка, Копійка, АТЦ, Медсервіс, Аптека 9-1-1, АНЦ.

У списку наведено не просто відомі торговельно-сервісні мережі, через які можна здійснювати покупки платежами з картки банку. Все це компанії, де можна зняти гроші з картки на касі. Вони занесені до бази НБУ, співпрацюють із банками та мають право на надання подібних послуг. При цьому існує ліміт за сумами на переведення в готівку (в діапазоні від 500 до 6000 грн. за 1 раз).

Як зняти готівку без картки та без комісії?

Далеко не всі знають, що перевести в готівку кошти в банкоматі можна і без картки. Деякі банки передбачили таку можливість своїх клієнтів. Хоча, визнаємо, такий формат переведення в готівку менш надійний, ніж стандартний.

Тим не менш, навіть без картки на руках зняття готівки без комісії є можливим. Для цього у людини при собі має бути телефон (до якого прив'язана картка), а також він має бути зареєстрований у клієнт-банку чи моб. додатку.

Зняти гроші без комісії за кордоном

Перевести в готівку гроші з карти можна навіть перебуваючи за кордоном. Але якщо когось цікавить, де зняти гроші без комісії (в іншій країні), одразу зазначимо – так не вийде. Усі фін. організації в Україні беруть комісію за цю послугу.

Нижче наведемо умови переведення в готівку для найпопулярніших українських банків:

Як бачимо, всі банки без винятку беруть комісію за переведення в готівку грошей з картки, якщо операцію здійснено за кордоном. І це без урахування відсотка за конвертацію валюти. Можна використовувати картку будь-якого типу, зокрема кредитку. Як зняти готівку з кредитної картки без комісії, ми вже писали вище (відповідь – ніяк, послуга завжди платна).

Умови зняття готівки у найпопулярніших банках

Усі банківські установи в Україні декларують власні умови щодо зняття готівки з банкомату. Слід враховувати не лише комісійні відсотки за послугу (який банкомат не бере комісію, сказано вище), оскільки є ще ліміти на зняття грошей із банкомату за одну операцію (або за добу).

Які обмеження на зняття готівки діють в українських банкоматах?

Більшість банків встановлює ліміт на зняття готівки у межах 10 000-20 000 грн. за добу. У деяких випадках операцію можна повторювати кожні кілька годин. Більше інформації на тему нижче.

Умови переведення в готівку коштів у банкоматах України:

Таким чином, комісія за зняття готівки – не єдиний фактор, який слід враховувати під час зняття коштів із банківської картки. Важливим критерієм є обмеження суми зняття. Це особливо актуально, якщо вам потрібно переводити в готівку кошти часто і багато.

Скрін вище може бути універсальною пам'яткою. При цьому рекомендується перевіряти актуальність інформації на сайті фін. компанії, з якою ви укладаєте договір про співробітництво.

У яких банкоматах можна зняти гроші без комісії?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.882,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити