0 800 753 000 ПН-СБ: 9:00-18:00; НД: вихідний

21.09.2024

Яку суму можна отримати у кредит для розвитку малого бізнесу?

Бажання відкрити свій бізнес природно, адже це шлях до фінансового процвітання та ділової самостійності. При цьому важливо розуміти, що одного бажання недостатньо. Воно має співпадати з нашими матеріальними можливостями, а так не завжди буває. У більшості випадків підприємці-початківці змушені брати гроші в борг, щоб почати свою справу. У цьому матеріалі поговоримо про те, як взяти кредит для відкриття бізнесу з нуля.

Що потрібно знати охочим взяти кредит на бізнес?

Розглядаючи взаємозв'язок між бажанням відкрити бізнес та кредитуванням у принципі, слід також враховувати, як часто може виникати потреба у позикових коштах надалі. Багато залежить від обраного роду діяльності.

Наприклад, торгівля є найбільш динамічним (з погляду грошового обороту) типом бізнесу, що вимагає постійного фінансового підживлення. Меншою мірою це стосується IT-підприємств та сфери послуг. У будь-якому випадку важливо розуміти, як отримати гроші на розвиток бізнесу та куди звертатися, якщо така потреба раптом виникла.

Що стосується масштабу підприємницької діяльності, то ступінь затребуваності кредиту для малого/середнього/великого бізнесу приблизно однаковий. Різниця лише у потребах та обсягах (більшому підприємству цікаві більші кредитні суми, ніж малому, і навпаки).

«Доступні кредити 5-7-9%» від держави

Починаючи з 2022 року кожен підприємець може скористатися програмою «Доступні кредити 5-7-9%» відповідно до умов, встановлених на загальному законодавчому рівні.

Відповідно до програми держ. кредитування, можна взяти кредит:

  • інвестиційний – фінансування витрат на купівлю комерційної нерухомості та земельних ділянок, придбання транспорту та обладнання, будівництво будівель та їх реконструкцію з метою ведення підприємницької діяльності;
  • на поповнення оборотного капіталу – різновид інвестиційного кредиту, береться поповнення фінансових і складських запасів (сировина, матеріали, інструмент, паливо тощо).

Максимальний термін інвестиційного кредиту – 5 років, поповнення оборотного капіталу – до 2 років. Видається лише у гривні та лише громадянам України. Максимальна сума кредиту змінюється. У середньому вона не може перевищувати 200 тис. євро для класичного інвестиційного проекту та не більше 5 млн. грн. на фінансування оборотного капіталу.

На запитання, чи можна взяти кредит на бізнес під мінімальний відсоток, відповідь буде такою:

  • якщо річний дохід понад 50 млн. грн., процентна ставка становить 9% + вона може зменшуватись на 0,5% за кожного нового найманого працівника понад встановлений ліміт (від 2 осіб), але не більше 5% у сукупності;
  • якщо річний дохід не перевищує 50 млн. грн., відсоткова ставка – 5-7% (мінус 0,5% за кожного нового найманого працівника, але не більше 5%).

В принципі, кожен банк встановлює власні параметри кредитування в режимі «Доступний кредит 5-7-9», тому якщо вас цікавить кредит на розвиток бізнесу в даному форматі, простіше ознайомитися з умовами на сайті конкретної фін. установи.

Скільки грошей можна отримати на розвиток бізнесу у банках?

Якщо програма державного фінансування вам не підходить, можна звернутися до банку в рамках звичайної програми кредитування. Найвигідніші кредити для бізнесу з точки зору максимальних грошових лімітів та термінів погашення можна знайти саме тут.

Банки надають найбільші позики (до 7 млн. грн.), на тривалий термін (до 5 років). При цьому для отримання таких позик висуваються відповідні умови (залог, порука, збирання безлічі документів, ретельна перевірка платоспроможності тощо).

Якщо у вас велике чи середнє підприємство, у зв'язку із чим потрібна кредитна сума від 50-100 тис. грн. і вище, банк - єдина відповідь на питання, як можна взяти кредит на бізнес. Якщо ваші запити обмежуються сумою 40–50 тис. грн., є альтернатива.

Кредит для малого бізнесу від МФО

Мікрофінансові організації (МФО) надають найкращі кредити для малого бізнесу за умовами оформлення, якщо позичальника влаштовують ліміти за максимальною сумою та терміном дії договору.

Мікрозайми від FinХ

Компанія FinХ пропонує вигідні умови кредитування всім охочим, у тому числі програма мікрокредитування FinХ є найкращою відповіддю на питання, де можна взяти кредит для бізнесу без застави, поручителів та перевірки платоспроможності.

Що потрібно для отримання кредиту на малий бізнес від FinХ в режимі онлайн:

  • реєстрація на сайті МФО (вказати дані паспорта + ІПН + реквізити картки банку);
  • клієнт повинен вибрати суму та періодичність погашення, скориставшись онлайн-калькулятором;
  • наш співробітник передзвонює позичальнику для уточнення даних заявки;
  • протягом 20 хвилин гроші надходять на банківську картку.

Ми постаралися взяти все найкраще від програми кредитування бізнесу в Україні. Сьогодні МФО кредит для бізнесу від FinХ – це можливість оформити та отримати протягом півгодини позику на суму до 50 тис. грн. та строком до 12 міс.

Яку суму можна отримати у кредит для розвитку малого бізнесу?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.882,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити