0 800 753 000 ПН-СБ: 9:00-18:00; НД: вихідний

22.08.2024

Чому не дають кредит із гарною кредитною історією?

У більшості випадків, якщо у людини хороша кредитна історія (КІ), з оформленням нового кредиту проблем не повинно бути. Так прийнято рахувати. При цьому багато хто забуває, що КІ є лише одним із факторів оцінки клієнта, аж ніяк не єдиним. Банки, наприклад, аналізують потенційного позичальника всебічно. У тому числі враховується рівень платоспроможності, а також вік, достовірність даних і не тільки. Загалом питання: чому не дають кредит з гарною кредитною історією є цілком актуальним.

Як банки дізнаються, хороша чи погана кредитна історія?

Наша кредитна історія залишається не тільки в основі кредитора, у якого ми купували грошову позику. Насамперед, вся статистика з позик і претендентів передається фінансовими установами у спеціальні сховища інформації – бюро кредитних історій (БКІ).
У БКІ зберігаються всі дані про кредити, у тому числі:

  • усі позичальники та претенденти (тих, хто хоча б 1 раз подавав заявку на отримання позики);
  • їхня кредитна дисципліна (режим оплати, прострочення, дострокові погашення і не тільки).

Деякі бюро ще надають свій рейтинг платників, згідно з яким позичальник може мати не просто хорошу або погану кредитну історію, а знаходиться в проміжному статусі (середньої надійності, наприклад).

Менеджери кредитних установ в обов'язковому порядку перевіряють КІ потенційного позичальника, перш ніж розглядати інші його характеристики, що впливають на ухвалення рішення про видачу або відмову за кредитом.

Як дізнатись, чому не дають кредит?

Питання, чому банки відмовляють у кредиті за хорошої кредитної історії, часто виникає у позичальників, які мають можливість офіційно підтвердити свою платоспроможність. Також причини можуть бути у вікових обмеженнях, невідповідності можливостей і побажань клієнта (коли сума платежу перевищує місячний бюджет позичальника), не виключені підступи махінаторів, або навіть помилки при внесенні зміни по клієнту в базі БКІ.

Причини відмови у кредиті позичальнику з гарною КІ

Відсутність довідки про доходи – чи не головна причина, чому банки не дають кредит із гарною кредитною історією. Але не лише у цьому може бути причина відмови. Перелічимо усі варіанти, чому так відбувається.
Причини, чому не схвалюють кредит із гарною КІ:

  • недостатнє фін. покриття (на думку кредитора, рівень доходу є недостатнім для внесення щомісячного платежу);
  • невідповідність за віковим фактором (деякі банки не надають кредити до 25 років та старше 60 років);
  • надмірна активність позичальника у пошуках кредиту (звернення із заявкою до кількох банків одночасно);
  • заявлене цільове призначення кредиту не відповідає чинному законодавству чи умовам програми кредитування;
  • надмірне фінансове навантаження (наявність інших кредитів, боргів з оренди, комунальної заборгованості тощо);
  • надання недостовірної інформації про себе;
  • наявність судимостей.

Також трапляються ситуації, коли клієнт, маючи хорошу кредитну історію, отримує відмову з причин, які не залежать від нього. Наприклад, через помилку з боку колишнього кредитора, який надав невірні дані БКІ.
У тому числі не варто виключати такий фактор як витрати скорингу (коли система автоматичного аналізу налаштована занадто жорстко або позичальник не проходить цю перевірку з об'єктивних причин), а також суб'єктивне ставлення кредитного експерта до клієнта.

Що робити, коли не дають кредит?

Найчастіше питання, чому кредитна історія хороша, але кредит не дають, задають клієнти банків. Це не дивно, банківські установи відомі своїми жорсткими вимогами до претендента на кредит.
Якщо у банку вам відмовляють у наданні позики, можна звернутися за допомогою до мікрофінансових компаній. З усього вищенаведеного списку лише останній пункт – наявність судимостей – може розцінюватися як реальний привід відмовити у наданні позички з боку МФО.

Де можна взяти кредит із гарною кредитною історією?

За бажання оформити кредит без відмови, рекомендуємо перейти за посиланням. Там на вас чекає ознайомча інформація, після чого слід натиснути кнопку «Взяти кредит». У новому вікні з'явиться онлайн калькулятор, за допомогою якого можна вибрати суму та кількість платежів. Далі слід зареєструватися на ресурсі, пройти верифікацію даних, подати заявку та дочекатися відповіді. Вся процедура займає трохи більше 15-20 хвилин.

Чому не дають кредит із гарною кредитною історією?
До списку новин
Написати
в компанію
Напишіть нам, будемо раді відповісти на будь-які ваші питання

відміна
закрити
FinX
Ваші мрії - наші гроші.

Виберіть потрібну суму

Кількість платежів

Платіж по кредиту

грн

Плата за кредит*

Реальна процентна ставка складає від 2.882,00% річних до 648.844,00% річних розрахована з припущення, що позичальник своєчасно та в повному обсязі виконає умови кредитного договору.

грн
До сплати
грн
Дата повернення
Цей віджет не є кредитним калькулятором у розумінні постанови правління НБУ від 05.10.2021 №100 та відображає умови кредитних продуктів Мікрокредит та Споживчий. Повну інформацію про загальні умови кредитування дивись тут , персональні - в договорі.

Ми відправили на Ваш телефон смс з кодом підтвердження заявки

Дякуємо за відправлення заявки!

Ми розглянемо її якнайшвидше і зв'яжемося з вами

закрити
Вибачте, ми не можемо видати Вам кредит

Спробуйте звернутися пізніше.

закрити